De la marea alianță de dreapta am ajuns la războiul pe viață și pe moarte între USR și PNL. Singurul personaj politic ce-și dorește alianța în mod real este Nicușor Dan. Acesta știe că fără sprijinul PNL și USR nu are nicio șansă la câștigarea PMB.

Lucian RomascanuFoto: Agerpres

Deși au existat declarații pline de iubire pe axa PNL - USR, lucrurile nu stau așa în realitate. Alianța USR - PLUS și-a desemnat candidații pentru primăriile de sectoare fără să se consulte cu PNL. Orban a reacționat, subliniind ușurința cu care liberalii se pot distanța de USR - PLUS: ”Mi-aș dori, ar fi bine să mergem împreună, dacă nu se poate, nu e nicio problemă”. Pe de altă parte, Vlad Voiculescu i-a răspuns lui Orban, afirmând că premierul ”face apel la înțelepciune”, însă pretinzând că poate câștiga alegerile singur, în ciuda rezultatelor obținute de PNL în ultimii 15 ani, când ”nu a depășit niciodată 15%”. În final, Voiculescu a anunțat că ”negocierile merg în continuare”. ​

Devine evident pentru toată lumea că alianța USR - PNL luptă pentru un electorat comun și că nimeni nu vrea să facă vreo concesie.

USR aduce anti-corupția în lupta cu PNL

Mai mult, deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat astăzi pentru RFI că premierul Ludovic Orban ar trebui audiat de procurori în cazul Unifarm și al măștilor de protecție, dar și că va prezenta DNA noi probe în dosarul Unifarm.

Ungureanu susține că persoane din anturajul premierului ar avea legătură cu acuzațiile aduse de Direcția Națională Anticorupție Unifarm și cu alte ”încrengături politico-interlopo-mafiote”, motiv pentru care Orban ar trebui să dea explicații procurorilor în privința informațiilor pe care le deținea despre legalitatea transportului, despre presupusele intervenții făcute la un înalt demnitar turc și așa mai departe.

Declarațiile deputatului USR au loc în aceeași zi în care Orban merge în Parlament să explice problemele apărute la Unifarm.

O alianță de dreapta USR-PLUS +PNL începe să fie din ce în ce mai puțin probabilă. Orban nu va ierta USR-ul pentru aceste atacuri, iar Nicușor Dan poate fi marele perdant.

Citiți editorialul semnat de Lucian Romașcanu, senator PSD, integral PeBloguri

Acest material este unul sponsorizat și nu reprezintă opinia redacției HotNews.ro