CTP, despre Andreea Esca: E o profesionistă care frizează perfecțiunea. Acum a fost o amatoare, dar a salvat niște vieți. „O cunosc pe Andreea Esca de mai bine de 20 de ani. Am fost cablat cu ea în nenumărate emisiuni, dar nu am văzut-o niciodată aşa cum am văzut-o în această seară. Este o profesionistă a ştirilor, a meseriei, care frizează mereu perfecţiunea. Acum nu a mai fost profesionistă. A fost amatoare. În sensul profund al cuvântului, acela de a iubi. Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic sau preot, nişte vieţi şi nişte suflete, prin ceea ce a spus şi cum a spus. Cred că până şi doamna aceea care a pălmuit vânzătoarea în magazin, atât de agresivă şi ignorantă, dacă a văzut-o pe Andreea Esca în această seară, s-a mai clintit înăuntrul ei.”, a declarat CTP la Digi24.

ActualitateFoto: Colaj foto

Klaus din Pont și statul de strâmb. Covid a reîntărit salutar obiceiul spălatului pe mâini, inaugurat rușinos de Pilat din Pont. Klaus Iohannis, și el nevinovat, și l-a însușit în dosarul 10 august, ridicând iresponsabilitatea la rang de virtute maximă.Iohannis mai e și comandantul suprem. Or, deși deține funcția de președintele al CSAT, nu pare să aibă vreo treabă cu militarii. Mai ales dacă se fac vinovați. Și dacă aruncă în aer statul de drept. În acest caz, Klaus din Pont, un nevinovat cât Pilat, se spală abundent pe mâini. Și, taciturn cum se pricepe să fie nu doar în prelungitele sale concedii, ci și când o dă afară pe Laura Kövesi, iar țara se duce vizibil de râpă, tace chitic. Cum oare să înțelegem, de pildă, prelunga sa muțenie la scandalul incomensurabil al clasării dosarului 10 august 2018 de către procurorii DIICOT, o direcție la cârma căreia partidul de suflet al președintelui, PNL, i-a permis eternului perdant Predoiu s-o plaseze, în pofida CSM și a tuturor avertismentelor, pe Giorgiana Hosu, soția prietenului colonelului-dirijor-de-jandarmi-bătăuși-Paraschiv?, scrie Petre Iancu pe Deutsche Welle.

Cel mai titrat laborator de gândire al Rusiei: Clubul Valdai – un Sputnik pentru intelectuali. Notorietatea clubului se datorează, în mare parte, participării lui Vladimir Putin la adunările clubului, alături de elita politică, academică şi culturală rusă, dar şi a numeroşilor experţi din afară. Aceste două componente – Putin şi experţi din diferite ţări – constituie de fapt marca. Cu alte cuvinte, şedinţele clubului şi analizele publicate de experţii lui promovează viziunea rusă asupra lumii şi încearcă să o explice intelectualilor străini, într-o manieră mai plastică în comparaţie cu Sputnik sau RT, potrivit Adevărul.

„Portiță” pentru Florea și Savonea: CSM secretizează declarații de avere - n-are timp să le citească. Consiliul Superior al Magistraturii încalcă legea prin nepublicarea la timp a declarațiilor de avere. Explicația oficială a acestei ilegalități stă în lipsa personalului care ar trebui să se ocupe de analiza și publicarea declarațiiilor de avere și de interese. Ultima declarație de avere a judecătoarei Lia Savonea, membră a CSM și considerată o apropiată a PSD, a fost publicată cu o întârziere de o lună. Documentul arată că aceasta a încasat peste 41.500 de lei pe lună. Totuși, ea nu a renunțat să-și deconteze cheltuieli de transport de exact 452,65 lei, potrivit Newsweek.

Kim Jong-un, singurul nord-coreean fără mască. Liderul nord-corean Kim Jong-un a mers zilele trecute în vizită pe șantierul spitalului din Phenian a cărui construcție a fost comandată de acesta pentru a sărbători 75 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, potrivit time.com. Construcția spitalului ar putea avea legătură și cu pandemia de coronavirus, deși, oficial, liderul de la Phenian susține că țara sa nu a fost afectată de pandemie. În imaginile publicate de agenția de presă nord-coreeană se vede cum Kim Jong-un discută cu oficiali care poartă mască de protecție, potrivit punct.news

Opoziția de la Chișinău a ratat luni șansa demiterii Guvernului controlat de președintele pro-rus Igor Dodon. După dezbateri lungi și tensionate în cadrul ședinței Parlamentului, moțiunea de cenzură a opoziției a căzut. Ședința a fost una cu scântei, deputații ajungând, la un moment dat, pe punctul de a se lua la bătaie, după ce premierul Ion Chicu a încercat să profite de „invitația” la tribuna Parlamentului, pentru a critica guvernul precedent, condus de Maia Sandu. Prin moțiunea eșuată, opoziția a oferit guvernării posibilitatea să speculeze cu pretinsele reușite pe timp de pandemie și, pe de altă parte, să șifoneze imaginea opoziției pro-europene veritabile (PAS și Platforma DA), plasând-o alături de partidele cu reputație șubredă, controlate de oligarhi fugari, exponenții cărora apar în rapoartele vizând frauda bancară de un miliard de dolari, potrivit Deutsche Welle.

Sindicatul Europol cere analiza accidentelor în care au fost implicate maşinile Poliţiei: Le spunem autospeciale pentru că au un colant aplicat pe care scrie "POLITIA" şi...cam atât. „În ultimii 3 ani am avut zeci de accidente în care au fost implicate «autospeciale» de politie Logan. Le spunem autospeciale pentru ca au un colant aplicat pe care scrie «POLITIA» şi...cam atât”, au afirmat, luni seară, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol. Aceştia anunţă că vor cere o analiză a accidentelor. „Sunt mult prea multe situaţii în care acestea, la un impact lateral minor, s-au rostogolit”, au precizat sindicaliştii, potrivit Adevărull.

Peste 87.000 de adulți și minori dispăruți în 30 de ani. Ministerul de Interne ascunde informații. Dintre acestea, în cazul a 54.689 de persoane autoritățile au dispus revocarea căutărilor. Asta înseamnă că ele au fost găsite de autorități, de rude, s-au întors singure sau, în unele cazuri nefericite, au fost găsite decedate. Există și situația, la fel de nefericită, în care unele persoane în cazul cărora au fost revocate acțiunile de căutare su fost identificate în cadrul unor rețele de trafic de carne vie din străinătate, potrivit Newsweek.