Nota de plată uriaşă emisă pentru un pacient COVID-19 din România, care a stat internat doar şapte zile. Pentru un singur pacient internat în luna aprilie în Spitalul Municipal Câmpina (SMC), unitate suport-COVID-19, cheltuielile de spitalizare s-au ridicat la fabuloasa sumă de 168.261,969 lei pentru şapte zile de internare. Managerul SMC. dr. Călin Tiu, spune că totul este legal, iar bolnavul nu va plăti nimic. S-a ajuns în această situaţie dat fiind că în luna aprilie, la spitalul din Câmpina au fost foarte puţin pacienţi internaţi, iar toate cheltuielile aferente unei unităţi medicale s-au împărţit la numărul de bolnavi trataţi, dezvăluie Adevărul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: Corona turbo în Balcani. Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a crescut în România și alte țări din Europa de Sud-Est. Mulți oameni din regiune nu mai respectă regulile impuse. Cluburile de pe insula croată Pag, un adevărat hotspot european de distracție și petreceri, ar trebui să fie de fapt închise. Dar la sfârșitul de săptămână trecut nu a fost deloc așa pe faimoasa plajă Zrce, în apropiere de orașul Novalja. În timp ce pe insula spaniolă Mallorca locurile de petrecere sunt închise, în multe cluburi și pe vapoare speciale din Croația s-a chefuit intens. În mai multe locuri s-au aflat și câte 2000 de oameni pe același ring de dans. Nimănui nu i-a păsat de măștile de protecție și de păstrarea distanței de siguranță. Nu doar acolo s-a creat un posibil nou focar de coronavirus, scrie Deutsche Welle.

„Predica” preotului din Cluj Bogdan Chiorean pentru cei care nu cred în covid: Vaccinați-vă copiii, nu mai credeți în conspirații și renunțați la Dr. Google. „E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști. Despre vaccin, păi măcar cele pentru bolile copilăriei să fie făcute, căci sunt cazuri care pot duce la complicații severe sau chiar la deces. Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile consipraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați, mai știu eu ce, ca să atragă oprobiul public.”, spune preotul pentru Actual de Cluj.

Ce fel de criză economică mai e și asta? Cum arată „revenirea”. Economia României a cunoscut la începutul tranziției o recesiune abruptă și o revenire în formă de V începând cu 1992 până-n 1995. O a doua recesiune majoră a fost în perioada 1996 cu revenirea tot în V, dar revenirea a generat o bunăstare mai mult statistică. A urmat o perioadă de stabilitate cu mici contracții, anii 2003-2008 fiind în formă de W. Anul 2009, după anul precedent când economia „duduia” a fost, alături de anii 1991 și 1997, printre anii negri ai economiei românești, scrie Republica.ro.

Percheziţii, manele şi belele: Salam şi Guţă, storşi de bani de Clanul Duduianu. Maneliştii Florin Salam şi Nicolae Guţă le-au trimis pe cap mascaţii, ieri, „duşmanilor” lor din Clanul Duduianu, după ce aceştia din urmă i-au lăsat fără banii câştigaţi la mai multe petreceri. Cei doi manelişti au formulat plângeri penale, după ce n-au mai suportat ca Duduienii să arunce cu bani în ei la chefuri, după care să îi ia înapoi. Duduienii sunt acuzaţi că ar fi tâlhărit mai mulţi manelişti şi le-ar fi luat banii câştigaţi de aceştia la diverse evenimente, ori i-ar fi şantajat să cânte pe gratis la petrecerile lor, potrivit Adevărul.

Un avocat din oficiu cu trei cazuri COVID-19 va fi plătit mai bine decât un medic. Avocații din oficiu care vor asista persoanele suspecte de COVID- 19, care contestă în instanță decizia internării obligatorii, vor primi un onorariu de 940 de lei pentru fiecare caz în parte. Practic, un avocat implicat în trei astfel de cazuri va fi plătit mai bine decât un medic implicat direct în lupta cu pandemia de COVID-19, remunerat lunar cu 2.500 de lei, față de un avocat cu trei cazuri, ce va primi 2.820 de lei. Cuantumul onorariului nu a fost făcut public, dar a fost prevăzut în protocolul trimis la instanțe, potrivit Newsweek.

Execuția lui Claus von Stauffenberg, simbolul rezistenței anti-naziste germane. Claus Philipp Maria Justinian Schenk Graf von Stauffenberg a fost un ofițer german, de origine aristocrată, care în timpul celui de al Doilea Război Mondial a participat la organizarea și executarea atentatului eșuat din 20 iulie 1944 ce viza eliminarea lui Adolf Hitler. Contextul în care a avut loc atentatul asupra vieții lui Hitler este unul deosebit de complex. Astfel, grupuri de conspiratori care plănuiau lovitura de stat existau în Wehrmacht și în Abwehr, serviciul secret german, încă din 1938, potrivit punct.news.