Referendumul de la inceputul lui februarie a fost bine pregatit cu promisiuni desarte.

Marele complex comercial si circuitul de Formula 3 „Grand Prix One“ promise la Snagov se ridica pe o fundatie de afirmatii „umflate“ de dezvoltatorul proiectului, South Pacific Constructii (SPC), „inghitite“ si promovate de primarul Snagovului. Informatiile despre locurile de munca pentru oamenii comunei, despre notorietatea proiectelor „Grand Prix One“ sau despre numarul estimat al turistilor asteptati nu se sustin. Sa le luam pe rand.

1. Circuite „Grand Prix One“ nu exista

Promisiunea construirii unui mare complex comercial si a unui circuit „Grand Prix One“ de Formula 3 langa comuna ilfoveana Snagov a umplut de vise capetele localnicilor, care asteapta de ani buni un mega-investitor care sa le dea de lucru si sa ridice nivelul dezvoltarii economice din zona. Investitorul, South Pacific Group - detinut de omul de afaceri George Prelea, de fiul sau Andrew Prelea si de un bancher australian, a sucit si mintile primarului din Snagov, Apostol Musat, care a si gasit locul pentru marele complex comercial si de agrement.

Unul dintre argumentele cu care SPG a venit in sustinerea proiectului sau a fost dat de Andrew Prelea, care a declarat presei: „Circuite «Grand Prix One» exista la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra“. Ei bine, Automobil Clubul Roman (ACR) a dat inca din 12 decembrie un comunicat de presa care desfiinteaza spusele investitorilor australieni: „O competie cu titlul «Circuit Grand Prix One» nu exista in nomenclatorul competitiilor Federatiei Internationale a Automobilului, iar despre existenta unor asemenea circuite la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra nu avem cunostinta.“

Realitatea este ca un circuit Grand Prix One urmeaza sa fie construit, dar deocamdata el se afla - ca si la Snagov - doar in faza de proiect, la 10 km de localitatea italiana Pescara. Insa nu este construit de SPG, ci de un alt dezvoltator: Mediteranean Park Real Estate Developement.

Integral in Evenimentul Zilei