Ministrul interimar al justitiei Teodor Melescanu considera ca "anormal" faptul ca hotarari judecatoresti sa schimbe legi. El a aratat, ieri, in sedinta CSM, ca in ceea ce priveste salarizarea magistratilor au existat hotarari judecatoresti diferite, date ca urmare a constatarii unor discriminari intre magistrati.

Teodor Melescanu apreciaza ca aceasta situatie se inscrie "pe drumul catre un conflict constitutional".

„Pentru ca trebuie sa va decideti, ori mergem pe un sistem de salarizare separat pentru magistrati, corelat cu un sistem de pensionare, si atunci ne inscriem intr-o grila, ori pe un sistem de salarizare special pentru magistrati", a subliniat Melescanu.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a admis ca a fost nevoie de modificarea bugetului ca urmare a sentintelor judecatoresti prin care magistratilor li se confera anumite drepturi salariale dupa ce s-au constatat discriminari in sistemul judiciar.

"De trei ani, in Ministerul Public nu s-au ocupat posturile vacante. Din finantarea posturilor vacante noi am platit despagubirile cuprinse in hotararile judecatoresti. Anul trecut, ministerul a platit o mie de miliarde de lei doar pentru sporul de 30-40 la suta (spor acordat procurorilor care au avut de solutionat dosare de coruptie sau macrocriminalitate - n.r.)", a declarat Codruta Kovesi.

Integral in Adevarul