Tezaurul românesc la Moscova, un dosar fără final. Cum tergiversează ruşii restituirea aurului. Moscova susţine mereu că vrea relaţii bune cu Bucureştiul, dar evită să facă paşi concreţi în acest sens, cum ar fi soluţionarea unor dosare spinoase. Unul dintre aceste dosare este legat de tezaurul românesc transferat la Moscova în timpul Primului Război Mondial (1914-1918). „Retrocedarea Tezaurului românesc de către Moscova este testul de turnesol al sincerităţii ruseşti faţă de România”, apreciază istoricul Larry Watts. Ori Rusia tergiversează acest dosar de un secol încoace, chiar şi în pofida angajamentelor internaţionale, potrivit Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Exploatare cu sistem.Deseori o rețea greu de pătruns și de controlat - sistemul subcontractorilor în Germania. Nu ar trebui ca într-un stat social condițiile de muncă și de cazare ale muncitorilor est-europeni să fie verificate? "Eu în Germania, din nou?? Niciodată!!", spune Mariana Costea, care n-a putut să reziste mai mult de două luni la o fermă din Bavaria. Nici Alex B. n-a mai suportat condițiile de muncă de la cel mai mare abator din Germania. Mulți dintre românii care lucrează în Germania în abatoare, în agricultură, în curierat sau în construcții, sunt angajați de firme intermediare, deținute de multe ori tot de către români!, dezvăluie un reportaj Deutsche Welle.

Legea tăcerii în căminele de bătrâni de frica DSP. Oprirea testării personalului și rezidenților din căminele de bătrâni și lipsa unor circuite clare în interiorul acestora le pot transforma în focare de COVID-19. Directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică, Simona Pârvu, a declarat pentru Europa Liberă că testarea personalului și a rezidenților din centrele de bătrâni este obligatorie la fiecare două săptămâni. Cu toate acestea, mai multe cămine au devenit în ultima perioadă focar de COVID-19. Europa Liberă a discutatcu directori ai unor astfel de cămine, care au dezvăluit, sub protecția anonimatului, că DSP București a oprit testarea la scurt timp după ce România a ieșit din starea de urgență. De atunci, multe cămine testează personalul din fonduri proprii.

Cum a ajuns conspirația COVID - 5G pe un site al Guvernului SUA. Printre autori, doi ruși. În plină pandemie, un studiu științific dubios, semnat și de specialiști în medicină de la Moscova, susține că există o legătură de cauzalitate între tehnologia 5G și răspândirea coronavirusului. Deși nu este confirmat de niciunul dintre studiile efectuate anterior în domeniu, un rezumat al materialului a fost preluat pe 16 iulie de Biblioteca Națională de Medicină a SUA, din cadrul Centrului Național pentru Informație Biotehnologică. Această instituție face parte din rețeaua Institutelor Naționale de Sănătate, potrivit Newsweek.

Documente declasificate. Cum ar fi vrut administraţia Clinton să-i ajute pe sârbi în timpul războiului din Bosnia, în pofida masacrului de la Srebreniţa. Documente declasificate ale administraţiei Clinton publicate de The Guardian au scos la iveală faptul că fostul preşedinte american a încercat să convingă guvernul musulman al Bosniei şi Herţegovinei să ofere concesii teritoriale sârbilor în pofida masacrului de la Srebreniţa. ntr-o serie de convorbiri cu alţi lideri ai lumii, Clinton spunea că armata bosniacă a eşuat în apărarea Srebreniţei. 3.000 de soldaţi bosniaci au plecat „fără a lupta”, explica Clinton, potrivit Adevărul.

Uimitoarea poveste a lui Simo Häyhä, vânătorul finlandez devenit cel mai bun lunetist al tuturor timpurilor. Povestea lui Simo Häyhä este strâns legată de ceea ce finlandezii numesc „Războiul de iarnă”. În decursul celor o sută de zile în care finlandezii și-au apărat țara, într-un război mai mult decât inegal, micuțul vânător de elani va deveni o legendă....Astfel, ca lunetist, el a avut un număr impresionant de ținte confirmate, mai exact 542 de soldați inamici uciși. Cel mai probabil, secretul succesului său a constat în tacticile cu totul neobișnuite pe care Häyhä le-a utilizat, potrivit punct.news.

Datul cu dreptul politicii externe în stânga politicii interne. Politica externă germană a punctat, zicând "niet" revenirii Rusiei în G-7. Simultan, și-a marcat un autogol, angajând la ministerul de Externe o consilieră islamistă promovând un marș care cere distrugerea Israelului. E o rușine că liderii statelor occidentale nu admit, în fine, că au greșit grav și moral și politic, tratând multă vreme Rusia lui Putin ca și cum ar fi un partener egal din toate punctele de vedere, deși știau de crimele comise în serie, între începutul mileniului și 2014, de regimul ex-kaghebistului din Dresda. Fie și așa, e salutar că ministrul german de externe a corectat, în acest punct, una din nechibzuințele președintelui Trump. Luat de apele ostilității învolburate de sistematica sa demonizare de către liderii și formatorii de opinie europeni, președintele american evocase în mod regretabil, la un moment dat, prxima relărgire a G-7 și reincluderea în grup a Rusiei, scrie Deutsche Welle