Cum se promovează Gabriela Firea la televiziunea făcută de soțul Pandele pe banii cetățenilor din Voluntari. Televiziunea Metropola TV, deținută de Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele, a difuzat, luni seara, un interviu cu primarul Gabriela Firea, soția edilului din Voluntari. Astfel, bucureștenii și ilfovenii, deopotrivă, au avut ocazia să afle că primarul Firea mergea la treabă în starea de urgență, când ceilalți, adică românii, erau un ”șoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie”. Postul a fost finanțat, până acum, cu un milion de lei, potrivit relatărilor din presă – bani proveniți din bugetul municipalității, potrivit Libertatea.

ActualitateFoto: Colaj foto

Homo sovieticus din Belarus și Rusia la răscruce. Vestul își face iluzii dacă crede că Rusia nu va interveni să oprească democratizarea Rusiei Albe. Tiranii slabi sunt cei mai periculoși, dar și în mare pericol când se clatină. Solidaritatea poate învinge represiunea. Pentru un homo sovieticus, de felul celor doi dinozauri comuniști, finalul vine urmând des același tipar. Încurajate de slăbiciunea afișată de tătucul lor într-un moment deosebit de greu, popoarele pe care le oprimă fără să le înrobească total se văd însuflețite de o speranță de rapidă ameliorare și eliberare și se revoltă. Sentimentul puterii revoluționarilor crește exponențial în spectacolul și experiența cufundării în oceanul mulțimii alcătuite din masele ieșite în stradă. Ceea ce silește represiunea să fie cu atât mai dură și sângeroasă în tentativa ei de a opri revolta, scrie Petre Iancu în Deutsche Welle.

Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu. Cel mai mare scor este atins chiar de șefa instituției, Doina Gradea. Aceasta a raportat un venit anual, încasat de la TVR, de 50.000 de euro (245.169 de lei). Astfel, media lunară a fost de 4.200 de euro (aproximativ 20.000 de lei), conform declarației de avere. La acești bani se mai adaugă și tichete de masă (2.100 de lei, anual) și vouchere de vacanță (1.450 de lei). Aflăm, din documentele depuse de Mircea Radu, cât a încasat acesta pentru proiectul Down the Road, în care au fost implicați opt tineri cu sindrom Down. Au fost difuzate opt ediții, la finalul anului trecut, iar pentru acestea Mircea Radu a încasat 13.000 de euro (aproximativ 64.000 de lei), dezvăluie paginademedia.ro.

Brazilia. Un grup de extremişti de dreapta a blocat intrarea spitalului unde urma să avorteze o fetiţă de 10 ani, victimă a unui viol. Un grup de extremişti de dreapta a publicat pe reţele sociale numele unei fetiţe de 10 ani din Brazilia, victima unui viol, încercând să împiedice procedura de avort. Fetiţa a obţinut dreptul de a avorta după ce a mărturisit că a fost abuzată de un unchi, dar spitalul din oraşul său din statul Espírito Santo a refuzat să efectueze procedura. Activiştii anti-avort, între care s-au aflat şi politicieni au blocat intrarea în spital şi au făcut comentarii abuzive la adresa personalului medical şi al fetiţei, potrivit Adevărul.

Așa se lucrează pe Sebeș-Turda lotul 1, tronson construit de italienii de la Pizzarotti! Cei câțiva muncitori treziți la realitate doar atunci când observă că sunt filmați, împing fără nicio tragere de inimă câteva pietre cu o roabă din stânga în dreapta. Pe acest punct de lucru ce presupune ridicarea unui zid de pământ armat pe o lungime de 200 de metri se ”lucrează” din ianuarie 2020 și abia dacă a ajuns la 30%. În ritmul actual, nu va fi finalizat nici în 2021, deși un constructor competent ar duce la bun sfârșit lucrarea respectivă în câteva săptămâni, scrie Asociația Pro Infrastructură pe pagina sa de Facebook.

Guvernul alocă de șase ori mai mulți bani pentru biserici înainte de alegeri. În primele șapte luni și jumătate, Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) a sprijinit financiar lăcașuri de cult cu aproximativ 20 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de zilele trecute, Guvernul a alocat o sumă de șase ori mai mare: 124,8 milioane de lei. Anul acesta, Catedrala Mântuirii Neamului a fost finanțată de către Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) cu suma de 10.304.000 de lei, potrivit Newsweek.

Un oficial Facebook pentru Paginademedia. Rețete în publicitate. Pe cine să "țintești"? Pe cel care percutează la reclame scurte sau pe amatorul de spoturi lungi? Adam Nowakowski (Creative Agency Partner CEE la Facebook) pleacă cu explicațiile sale de la o campanie The Economist: seria de afișe roșii, care combină doar trei elemente - fundalul roșu, literele albe și o promisiune de promovare prin citire. „Media expunerii la reclame este de 6,9 secunde pe TV, 2,2 secunde în presă și 1,7 secunde în cazul panourilor publicitare, revistelor și social media. Nu sunt durate lungi și de aceea trebuie explicat de ce sunt de ajuns”, este una dintre premisele de la care pleacă Nowakowski, potrivit paginademedia.ro.