​Anul școlar 2020-2021 începe în mai puțin de o lună, dar există foarte multe aspecte încă nelămurite. Conform declarațiilor directorilor de școli, unitățile de învățământ nu au primit încă un ghid din partea Ministerului Educației.

Lucian RomascanuFoto: Agerpres

Practic, la mai puțin de 30 de zile până la începerea școlilor nu există încă publicat un ghid de bune practici. Guvernul aruncă toată responsabilitatea spre autoritățile locale și spre directori iar cei care vor avea cel mai mult de suferit vot fi copiii.

Aproape jumătate dintre elevi nu au acces la o tabletă sau la un computer.

Aproape jumătate dintre elevii din ciclul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal nu au acces la o tabletă sau la un computer, 47% dintre ei folosind doar telefonul mobil pentru participarea la cursurile online, conform studiului ”Impactul Covid-19 asupra copiilor din România”, lansat, marţi, de Organizaţia Salvaţi Copiii România. Guvernul Orban a promis 250.000 de tablete școlare. Până la această oră tabletele nu au fost încă achiziționate.

Organizaţia Salvaţi Copiii trage un semnal de alarmă.

George Roman, Director Advocacy în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii, atrage atenția guvernului că nu a lansat încă un ghid pentru începerea școlilor: “Școlile au nevoie de un ghid comprehensiv care să le susțină în decizia lor de a adopta o soluție, pentru că sunt mulți factori pe care trebuie să îi ia în considerare, sunt multe calcule care trebuie făcute la nivel de clasă, la nivel de laborator, la nivel de trasee pe care le parcurg copiii în școală, nu mai vorbesc de materialele igienico-sanitare care ar trebui procurate din timp, manualele care vor fi folosite în mediul online. Sunt o mulțime de aspecte care dau bătăi de cap directorilor și cadrelor didactice implicate. Un ghid ar trebui formulat, dat spre consultare și spre aplicare școlilor cel târziu până la sfârșitul lunii august”, a declarat George Roman pentru RFI.

Guvernul fuge de responsabilitate.

Citește integral editorialul semnat de Lucian Romașcanu, senator PSD, PeBloguri

Acest conținut este unul sponzorizat și nu reprezintă poziția HotNews.ro