AIEA ramane nelamurita in privinta programului nuclear iranian, scrie BBC News. Agentia Internationala pentru Energie Atomica a declarat in raportul sau asupra activitatii nucleare iraniene ca nu poate garanta ca acest program este exclusiv pasnic, dar nu au nici dovezi pentru a demonstra contrariul. In replica, secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, a mai cerut o runda de sanctiuni impotriva regimului de la Teheran, desi ambasadorul iranian la AIEA, Ali Asgar Soltaneih, crede ca raportul atesta ca activitatile nucleare ale Iranului sunt "exclusiv pasnice".

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat ca nicio persoana nu a supravietuit in urma accidentului aviatic produs joi, in Muntii Anzi, relateaza AFP. Aeronava, avand 46 de pasageri la bord si patru membri ai echipajului, a fost data disparuta in timpul cursei de la Merida la Caracas, in conditii meteo nefavorabile.

Sarkozy, bun de plata pentru "vandalismul" lui Napoleon, scrie TimesOnline. Venetienii vor sa reconstruiasca salandul Bucintoro, o ambarcatiune folosita de dogii venetieni timp de mai multe secole si distrusa de Napoleon. Printr-o scrisoare trimisa la Palatul Elysee, acestia ii cer lui Nicolas Sarkozy sa contribuie material la refacerea ambarcatiunii, in semn de "reparare" a greselii istorice facute de Napoleon. Costurile sunt fabuloase: intre 15 si 20 milioane de euro.

Inchisorile CIA nu ne dau pace. UE someaza din nou Romania si Polonia sa clarifice problema inchisorilor secrete CIA, noteaza AP. Comisia Europeana vrea sa stie daca teritoriile lor au fost utilizate de serviciile americane in programul de detentie si transferare a suspectilor de terorism. Oficialii europeni nu au precizat insa ce se va intampla in cazul in care cele doua tari nu vor raspunde acestei noi solicitari, insa au sustinut ca doresc un raspuns clar din partea acestora.

Lenin ar putea fi inhumat, sustine Pravda. Trupul neinsufletit al fostul lider sovietic Vladimir Lenin ar putea fi ingropat intr-un cimitir aflat momentan in constructie, in afara Moscovei. Unul dintre motivele care stau la baza acestei decizii este acela ca prezenta lui continua in centrul Moscovei a fost o sursa de controverse puternice de la dezmembrarea Uniunii Sovietice in 1991. Cadavrul lui Lenin, cu fata descoperita, este expus pentru vizitare intr-un sarcofag din sticla, in Mausoleul din Piata Rosie, de la moartea acestuia, in 1924.

Politisti guatemalezi, luati ostatici de fermieri, anunta Rador, citand BBC. In Guatemala, peste 30 de politisti au fost luati ostatici de fermierii care cer eliberarea unui lider al lor. Politistii au fost retinuti de fermieri joi, in orasul Livingston, de pe coasta caraibiana. Un purtator de cuvant al politiei guatemaleze a declarat ca fermierii au amenintat sa-i ucida pe reprezentantii fortelor de ordine, daca nu le sunt indeplinite solicitarile.

Stralucirea statuetei Oscar n-a mai fost niciodata atat de costisitoare. Cu pretul aurului atingand un record istoric, costul de prezentare al unei statuete in cadrul ceremoniei s-a ridicat la 500 de dolari, informeaza Bloomberg. Cu toate ca este doar placat cu aur, trofeul Oscar poate insemna o avere pentru castigatorii acestuia.