Concentrate in centrul Capitalei, anticariatele de carti adapostesc munti de maculatura, dar si volume interesante. Cele mai bune se remarca pentru spatiul degajat si frumos amenajat, oferte de peste 10.000 de volume, carti rare si obiecte vechi.

Anticariatele nu s-au schimbat prea mult din anii ’90, cand editurile nu reuseau sa publice foarte mult, iar multi oameni isi vindeau bibliotecile personale. Anticariatele constituie inca o alternativa viabila la biblioteci, atunci cand cauti un roman clasic - si ieftin -, carti uitate si carti rare. Cele mai elististe, precum Appolo sau I.C. Bratianu, sunt amenajate cu gust si spatioase, dar nu au prea multi vizitatori.

Pe de alta parte, cele populare, precum cele de la Sala Dalles sau din pasajul subteran de la Piata Universitatii sunt inghesuite si aglomerate. Anticariatele online ar putea fi mai eficiente atunci cand cautati o carte anume, dar cele romanesti nu sunt inca nici foarte bine aprovizionate, nici prea populare.

Anticariat Libraria Noi - Sala Dalles

1. Anticariatul Librariei Noi, desi are la dispozitie un spatiu destul de restrans, sta foarte bine in privinta publicatiilor rare si colectionabile. Volume in limba latina de la 1600, o Istorie a Sexului in Razboiul Mondial in limba germana de Magnus Hirtschfeld (1600-1700 de lei), Parintele sexologiei moderne (350 lei), si, pe acelasi raft, Siecle des Libertins (70 lei) sunt cateva din cartile colectabile sau deosebite pe care nu le veti gasi in alte parti. Pe langa carti, veti gasi in vitrine si arme, ceasuri, icoane si medalii vechi.

Anticariat ExLibris - Pasaj Universitate, str. Doamnei

2. Cele doua magazine din pasajul subteran din Piata Universitatii sunt foarte vizitate, adapostind, impreuna cu magazinul de pe Strada Doamnei, o colectie de peste 15.000 de volume. Putine carti rare, dar multa literatura si carte tehnica. Preturile sunt destul de mici; "Povestri" de A’Annunzio si "Miturile Chinei Antice" costa 9 lei fiecare. Anticariatul se va muta cu totul pe Str. Doamnei pe parcursul amenajarii pasajului.

Integral in Romania libera