Recolta de traseiști a lui Gheorghe Flutur: 11 primari suceveni au fugit de la PSD și ALDE și candidează din partea PNL. În timp ce, la București, Klaus Iohannis se pronunță aproape în fiecare săptămână împotriva traseismului politic, în teritoriu, liberalii continuă să primească cu sutele fugari de la PSD și ALDE. Spre exemplu, în Suceava, județ stăpânit de președintele Consiliului Județean, liberalul Gheorghe Flutur, 9 dintre cei 63 de primari pe care îi aveau pesediștii până zilele trecute s-au înscris în PNL și candidează pentru noi mandate la alegerile locale de duminică, scrie Libertatea.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

De ce face Germania mai bine față crizei. Prăbuşirea economiei germane este o certitudine. Dar, spre deosebire de Franța, Italia sau Spania, unde UE preconizează o scădere de peste 10 procente a economiei pentru 2020, în Germania deficitul se va menţine sub această marjă. ”În primăvară, prăbușirea a fost mai puțin severă decât se aștepta inițial, ia recuperarea în vară a fost destul de puternică”, spune Nicola Brandt de la biroul OECD din Berlin, explicând ce se întâmplă în mediul economic din Germania. ”Perspectivele de afaceri ale companiilor sunt surprinzător de bune, iar comenzile primite cresc din nou”, spune Brandt. ”În plus, Germania este mai puțin dependentă de turism decât Franța, Italia și Spania”, scrie Deutsche Welle.

Cum arată cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş. În nordul României, localitatea Dersca, din judeţul Botoşani, se poate lăuda cu cea mai modernă şcoală din mediul rural. Reabilitate cu peste 6 milioane de lei, unităţile componente ale Şcolii Gimnaziale numărul 1 „Nicolae Iorga” sunt adaptate oricărui scenariu epidemiologic şi de siguranţă sanitară. Plină de vile şi cu multe case care valorează peste 100.000 de euro, este singura localitate din zonă care are linie directă de transport cu Italia şi Germania, străzi perfect asfaltate, scrie Adevărul.

În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA. În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA. ”Mă așteptam să fiți mai discreți și să nu o faceți chiar așa. Această emisiune a fost semnalată în presă și am făcut sesizare. Am sperat să nu fie chiar așa din prima. Mi se pare o dovadă de servilism.”, a declarat Dorina Rusu, membru CNA, potrivit Paginademedia.ro.

Autobuzul lui Tică. În starea de urgență multe firme de transport și-au întrerupt activitatea pe anumite rute, unde nu mai circula nimeni, iar din cauza unei ordonanțe, acestea nici nu s-au reluat. Până când, în luna august 2020, în urma unui crowdfunding de nici 24 de ore, din Roșia Montană au început să circule din nou autobuzele. Când încă din timpul campaniei de strâns semnături oamenii i-au semnalat problema cu transportul, Tică Darie, de 28 de ani, candidat independent pentru a doua oară la primăria faimoasei comune Roșia Montană, a sunat la o companie de transport din zonă să ceară o ofertă, scrie pressone.ro.

Un pedofil odios, tratat cu blândeţe de judecători, pentru sinceritate. A avut o mărturie șocantă. Pentru a nu-şi înşela nevasta plecată în străinătate, un bărbat din Maxut spune că a ales să violeze un copil de 6 ani, colegul de clasă al fiului său. În faţa judecătorilor, individul a recunoscut, nonşalant, faptele reprobabile. Pentru sinceritatea sa, a beneficiat chiar şi de o reducere de pedeapsă. Individul a scăpat cu o pedeapsă la jumătate pe cât ar fi putut primi, scrie Ziarul de Iași.

Bucureștiului vechi: Tunelul de sub Cimitirul Bellu, groapa de gunoi și legenda Văii Plângerii. Cei care au copilărit în zonă înaintea amenajării Parcului Tineretului își mai amintesc încă de zona ce cobora în spatele Cimitirului Bellu, Cociocul, numit de bătrâni și Valea Plângerii. Oricum, în perioada interbelică arăta ca o adevărată Vale a Plângerii, dacă judecăm după mulțimea crucilor care, după 1910, începuseră să acopere versantul dealului, până spre baltă, ca urmare a extinerii cimitirului Bellu. Erau mormintele celor nevoiași. Totul a început să se strice însă odată cu transformarea bălții în rampă de gunoaie a Capitalei, în 1930, printr-un contract încheiat de Uzinele Comunale București. Aici, pe Valea Plângerii, se deschidea gura întunecată a unui tunel zidit cu cărmidă veche. Tradiția locală atribuia galeria curții boierului Bellu, scrie Punct.News.

Ghid pentru viaţa la ţară. Avantaje şi dezavantaje pentru corporatiştii care pot munci de acasă. O astfel de analiză au efectuat specialiştii, după o temeinică trecere în revistă a obiceiurilor zilnice ale corporatiştilor, rutina zilnică a milioane de oameni ce stau în oraşe aglomerate şi care petrec, potrivit datelor statistice, circa 3.000 de ore pe an doar pe drum înspre sau de la serviciu către casă. 1. Primul pas e, de fapt, şi condiţia principală pentru a te putea muta la ţară: să-ţi permită job-ul să lucrezi de la distanţă. 2. Alege zona potrivită. Poate, în sfârşit, decizi să te muţi în casa bătrânească de la ţară. Dacă nu deţii astfel de proprietăţi deja, e momentul să începi să te informezi înainte de a face o achiziţie. În acest sens, îţi recomand să cauţi grupurile de Facebook “Orăşeni mutaţi la ţară”, scrie Adevărul.