Ministerul Lucrărilor Publice a aprobat în perioada decembrie 2019 - iulie 2020 fonduri în valoare de peste un milion de lei pentru firma SC Balcanic Prod SRL, care apare menționată în declarația de avere a ministrului Ștefan Ion, potrivit unui articol publicat de libertatea.ro. Ministrul susține însă că nu are „nicio firmă”, deși în declarația de avere din iunie 2020 scrie că are de încasat dividente de la această societate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, proiectul, finanțat inclusiv din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, a demarat în 2017, iar Balcanic Prod SRL s-a înscris pentru finanțare care viza “achiziționarea de echipamente, crearea unui loc de muncă și participarea la un târg internațional”.

În total, de la începutul mandatului său lui Ion Ștefan și până astăzi, Ministerul Dezvoltării a decontat acestei firme suma de 1.099.864 de lei.

Contactat de Libertatea, ministrul a declarat doar: “N-am nicio firmă, eu sunt ministru!” și a închis telefonul.

Societatea apare în declarațiile de avere și de interese depuse de acesta, în luna iunie a acestui an, pe site-ul Camerei Deputaților.

Citește restul articolului pe libertatea.ro