PDL depune o motiune de cenzura impotriva guvernului deorece executivul nu a anulat taxa auto. PDL se astepta ca documentul sa fie votat de PSD si PRM scrie Cotidianul. Sperantele liberal democratilor au fost insa naruite de liderii PSD care nu par dispusi sa sustina motiunea dar care, analizeaza consecintele declansarii alegerilor anticipate, informeaza Romania Libera. Nicolae Vacaroiu le-a taiat social-democratilor pofta de anticipate, reamintindu-le ca de pensia de parlamentar vor beneficia doar alesii care au parcurs un mandat intreg, relateaza Evenimentul Zilei. PNL nu refuza alegerile anticipate cu conditia ca acestea sa se deruleze dupa introducerea votului uninominal, afirma Adevarul.

Somatia PDL: Tariceanu, da banii inapoi!

Textul documentului intitulat „Tariceanu, da banii inapoi!“ va fi gata astazi cu semnaturile celor 100 de parlamentari ai PD-L, a anuntat ieri Emil Boc. Liderul PD-L a justificat depunerea motiunii prin faptul ca Executivul nu a anulat taxa de prima inmatriculare si nici nu a returnat banii incasati deja.

„Textul motiunii va fi inaintat in vederea semnarii si catre celelalte formatiuni politice si in special ne asteptam ca PSD si PRM sa sustina acest demers, intrucit au votat si motiunea simpla a PD-L pe aceeasi tema“, a declarat Boc.

Cotidianul

PSD analizeaza

Cooptarea in conducerea PSD, in urma Consiliului National de vineri, a lui Adrian Nastase s-a materializat ieri prin pecetluirea schimbarii de macaz: depunerea unei motiuni de cenzura ar fi doar una dintre optiunile social-democratilor pentru declansarea anticipatelor. Pentru ca temporizarea sa fie completa, o echipa formata din Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Vasile Dancu si Liviu Dragnea a fost investita sa analizeze consecintele declansarii alegerilor anticipate, precum si un posibil calendar al acestora.

Cei patru ar urma sa prezinte un punct de vedere "mai consolidat" spre sfarsitul saptamanii, astfel incat conducerea PSD sa poata discuta subiectul la viitoarea sedinta a Biroului Permanent National. O atentie sporita va fi acordata de social-democrati si datei la care s-ar putea organiza anticipate, pe motiv ca organizarea lor o data cu localele va pune presiuni suplimentare asupra filialelor. Cat despre o eventuala motiune de cenzura, aceasta "a fost evocata printre optiunile noastre", potrivit lui Mircea Geoana.

Romania Libera

Tradarea Pensionarilor

Ideea PSD cu provocarea alegeriloranticipate e sabotata chiar din interiorulpartidului. O mica contributie si-a adus ieri si presedinteleSenatului, Nicolae Vacaroiu.

Acesta i-a avertizat ieri pe senatoriiPSD sa aiba grija cum voteaza la motiunilede cenzura si pentru provocareaalegerilor anticipate, deoarece de pensiade parlamentar se vor bucura doaraceia care si-au dus mandatul pana lacapat. Avertismentul lui Vacaroiu avenit in contextul discutiilor din grupulsenatorial al PSD privind atitudineafata de motiunea de cenzura a PDL.

Parlamentarii PSD de Arges si deDolj au sustinut ca vor sprijini demersulPDL, deoarece in judetele lor industriaauto e foarte importanta. Replicalui Nicolae Vacaroiu a fost scurta sila obiect: „Trebuie sa fiti constienti capensia de parlamentar se acorda doarpentru cei cu mandatul intreg“, a spuspresedintele Senatului. Avertismentula creat rumoare printre parlamentariiPSD, dar majoritatea lor au intelesmesajul.

Evenimentul Zilei

PNL vrea sa vada ce are in cap PSD

Liberalii nu refuza anticipatele, dar asteapta sa vada ce vor social-democratii. PSD si-a definitivat echipa care va analiza oportunitatea si consecintele anticipatelor: Nastase, Hrebenciuc, Dragnea si Dancu. Echipa va purta, de fapt, negocierile cu liberalii.

Pana acum, Viorel Hrebenciuc era negociatorul-sef cu liberalii si se pare ca lucrurile nu s-au schimbat nici dupa intoarcerea lui Nastase intr-o functie de decizie. Surse din PNL spun ca, daca nu se va adopta votul uninominal, nu se vor face anticipate, pentru ca "nimeni nu vrea alegeri fara uninominal". Se pare ca PSD ar fi renuntat la planul gandit de Hrebenciuc, care implica un acord pe sase ani, si marseaza tare pe anticipate, la negocierile cu liberalii.

La varful PNL se spune ca votul uninominal este cheia de care depind anticipatele. In plus, liberalii nu vor sa plece si asteapta o motiune de cenzura. Negocieri se vor purta si in zilele urmatoare.

Adevarul