Comisia Europeana asteapta din partea autoritatilor de la Bucuresti detaliile investigatiilor legate de presupusele zboruri CIA, Agentia Centrala de Informatii a SUA, care ar fi trecut prin Romania. Ministerul Justitiei a primit o scrisoare in acest sens din partea comisarului Franco Frattini, afirma postul de radio BBC citat de Rador.

In urma cu doua zile, editia electronica a "Washington Post" a publicat declaratiile unei oficialitati romane, care a tinut sa-si pastreze anonimatul, declaratii care pot duce la concluzia ca astfel de curse aeriene ar fi trecut si prin Romania.

Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru justitie si afaceri interne, Franco Frattini, domnul Roscam Abbing, a declarat la BBC ca multumeste autoritatilor romane pentru informatiile furnizate in aceasta chestiune, in toamna trecuta, dar ca Bruxelles-ul doreste mai multe detalii.

: Am cerut informatii mai detaliate, in particular care au fost pasii exacti facuti in investigatie, care autoritati au fost implicate in aceasta ancheta, ce fel de materiale au fost descoperite. De asemenea, dorim o copie a raportului intocmit de Comisia parlamentara de ancheta, a declarat Roscam Abbing.