Cu ce ne vaccinăm: Pfizer sau Moderna? O dilemă inutilă. Românii se întreabă deja cu ce ser să se vaccineze contra COVID-19: cu cel produs de Pfizer-BioNTech sau cu cel de la Moderna? Medicii susţin însă că este puţin probabil ca al doilea vaccin să ajungă în România, dar şi dacă se va întâmpla asta, aceştia susţin că nu vom putea alege cu ce să ne imunizăm. Ceea ce este important de ştiut, este faptul că o persoană care se va vaccina cu o primă doză dintr-un anumit tip de vaccin va face neapărat şi a doua doză din acelaşi tip, potrivit Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Profilul insurecției din SUA. Cine sunt și de unde vin suporterii lui Trump care au asaltat Capitoliul. O majoritate tăcută, născută în sânul Partidului Republican, alături de facțiuni adepte ale teoriei conspirației, sunt „nucleul dur” al evenimentelor violente de pe scările Capitoliului american. Această majoritate tăcută, crescută în sânul Partidului Republican din Statele Unite, își are originile în anii '60, odată cu candidatura eșuată a reprezentantului republican Barry Goldwater împotriva democratului Lyndon B. Johnson. „Spectrul totalitarismului a bântuit acea campanie, ai cărei organizatori păreau că vin de nicăieri, dărmând în calea lor establishmentul Partidului Republican”. Autoarea chiar menționează un articol de la vremea respectivă din Chicago Defender care titra: „Asta e Germania, 1933, și naziști sunt pe cale să pună mâna pe țară.” Vă sună cunoscut?, scrie Radio Europa Liberă.

Radu Lupescu, medicul român decorat de Macron: „Am plecat după simulacrul de alegeri din 1990”. Medicul român Radu Lupescu (50 de ani) a fost decorat la începutul anului de președintele Franței, Emmanuel Macron. A primit Ordinul Național al Meritului, în grad de cavaler, alături de alți specialiști din sistemul sanitar francez. ”Am fost foarte dezamăgit de turnura pe care au luat-o foarte rapid lucrurile în 1990, atunci cu manifestațiile din Piața Universității. După speranța imensă creată în decembrie 1989, câteva luni mai târziu realizam că lucrurile nu o iau pe făgașul bun. Senzația a fost întărită de simulacrul de alegeri din Duminica Orbului. În plus, din spitalele din România lipsea cam totul.”, declară Lupescu pentru PressOne.

Valeriu Nicolae, atac dur la liderii USR-PLUS care au luat bani din CA-uri, inclusiv Vlad Voiculescu. Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în guvernul Cioloș, scrie pe Facebook că i s-a făcut rău “fizic“ când a citit câți bani încasau din diferite consilii de administrație unii membri ai guvernului tehnocrat. “Ufff ce bou am fost“, își încheie el postarea. Dragoș Tudorache, 331.644 lei de la guvernul tehnocrat, “jumătate dintre ei de la EximBank“. El este acum directorul executiv al PLUS, precizează Valeriu Nicolae. Valeriu Nicolae arată că Dan Barna nici măcar nu și-a trecut veniturile din acel an în declarația de avere, deci ANI ar trebui să se sesizeze, potrivit Newsweek.

Berlinul îl consideră parţial vinovat pe Donald Trump pentru violenţele de pe Dealul Capitoliului. Responsabilii germani şi europeni au reacţionat în mod similar faţă de violenţele din capitala SUA. Cancelara Merkel şi-a exprimat indignarea, preşedintele Steinmeier vorbind de "un atac la inima democraţiei americane". "Am fost nevoiţi să vedem cât de vulnerabilă este chair şi cea mai veche şi puternică democraţie din lume", a spus Steinmeier, calificând cele petrecute drept "cenzură istorică pentru SUA şi atac la adresa democraţiei liberale". Preşedintele Germaniei a mai subliniat şi că "ura şi instigarea la ură ameninţă democraţia, minciunile ameninţă democraţia şi violenţa ameninţă democraţia", potrivit Deutsche Welle.

Cum îi răspunde directorul CNIT ministrului Claudiu Năsui, care a trimis corpul de control peste instituţie. Cristian Petrescu, directorul general al Centrului Național de Învățământ Turistic (CNIT), reacționează după ce ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat că a trimis Corpul de Control la această instituție. El arată că CNIT nu avea cum să organizeze cursuri înainte de 2017, reproș făcut de ministru, „pentru că anterior anului 2017 Compania nu era Centrul Național de Învățământ Turistic, ci Compania de Investiții în Turism. Nicio legătură cu școala. Abia în 2017 a redevenit, după o pauză de 8 ani, o companie de stat cu atribuții de școală de turism”, scrie Digi24.ro.

Premierul AUR, Călin Georgescu: Patrioții americani, precum moții lui Horea, Cloșca și Crișan. Călin Georgescu, propunerea de premier a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a postat un mesaj de susținere a protestatarilor pro-Trump care au năvălit în Capitoliu. „Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C. Patrioții americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democrați împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franța și alte puteri vrăjmașe și s-au strâns precum moții lui Horea, Cloșca și Crișan sau Avram Iancu la Țebea. România este alături de frații americani”, scrie Călin Georgescu pe Facebook, potrivit Newsweek.