Românul care a salvat traficul din New York: soluţii pentru aglomeraţia din Bucureşti. Expertul care s-a ocupat de traficul şi de transportul public din New York, reuşind să reducă aglomeraţia de acolo, va da o mână de ajutor pentru descongestionarea Bucureştiului. Românul Michael Horodniceanu a explicat într-un interviu pentru „Adevărul” ce ar fi de făcut pentru asta: ”În Bucureşti, trebuie făcute schimbări care ţin mai mult de zona administrativă, managerială, operaţională. Tehnologia care trebuie implementată şi care trebuie aplicată mai intens este legată de semaforizare, de managementul de trafic care trebuie să fie sub un control computerizat, trebuie refăcut.”.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Autoritățile caută un „Elvis Presley” în campania de vaccinare. Prefecții cer ajutorul VIP-urilor și preoților. Mai sunt doar 4 zile până va începe etapa a doua de vaccinare, iar prefecții cred că este nevoie de o regândire a mesajului din această campanie. Ei susțin că este necesară implicarea vedetelor naționale sau locale și a cultelor în popularizarea beneficiilor vaccinului. „Cum Elvis Presley făcea în SUA campania de vaccinare împotriva poliomielitei, cred că ar trebui să avem și noi un mesaj al VIP-urilor. Elvis Presley a ridicat vaccinarea de la 0,6% la 70% în câteva luni. Asta trebuie să facem și noi”, a spus prefectul din Bistrița Năsăud. Problema este unde găsim în România un Elvis Presley, scrie Europa Liberă.

Opinie DW: Afară cu Trump de pe scena politică! Donald Trump a pregătit timp de patru ani asaltul asupra Capitoliului din Washington cu minciunile și instigările sale la ură. El trebuie împiedicat prin toate mijloacele să mai candideze vreodată. Am fost la fața locului și am văzut cu ochii mei și am auzit cu urechile mele cum discursul lui Donald Trump în acea zi rece de ianuarie i-a transformat pe demonstranții majoritar pașnici într-o mulțime furioasă. Nu există nicio îndoială că președintele i-a îndemnat pe oameni să ia cu asalt Capitoliul. Cum pot fi înțelese altfel formulări precum "Nu vom putea niciodată recuceri țara noastră prin slăbiciune, trebuie să dăm dovadă de forță și să fim puternici"? Trump a adresat acest mesaj maselor prezente la miting, împreună cu îndemnul de a mărșălui spre Capitoliu, consideră Ines Pohl de la Deutsche Welle.

Pe cine a numit PNL în Consiliul de Administrație al Romsilva, ca să salveze pădurile. Penelistul Gabriel Olteanu a ajuns administrator la Romsilva și este și consilier al vicepreședintelui Curții de Conturi, care controlează Romsilva. Întreaga sa biografie profesională este o înșiruire de absurdități și instituții corupte, așa că a ajuns consilier acolo unde îi trec pe sub ochi documente despre corupție. Între 1990 și 1993, potrivit propriului CV, Gabriel Olteanu este „om de afaceri” nu știm unde. Între 1994 și 1996 este reprezentantul pe Hunedoara și Alba al SOV Invest (Vîntu, cel cu FNI-ul), cei care au dat o țeapă grozavă celor 318.000 de investitori cu o schemă piramidală, scrie Libertatea.

Teste COVID de 19 mil.€ de la firme de deșeuri. Consilierul ministrei Gavrilescu, implicat. 19 milioane de euro a plătit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru achiziționarea a 2,6 milioane de teste rapide pentru depistarea COVID-19 de la o firmă specializată în reciclarea deșeurilor. În afacere este implicat și un consilier al Grațielei Gavrilescu. Patronul firmei, sârbul Janosevic Dragan, a preluat societatea de la partenerul său de afaceri, Marius Marinoff, fostul consilier al Grațielei Gavrilescu pe când aceasta era vicepremier și ministru al Mediului. Afacerile sârbului au fost promovate și de Codrin Doru Lungu, fostul secretarul general adjunct la Ministerul Sănătății, scrie Newsweek.

FAKE-NEWS printr-un spot aparent de interes public! 500 de români s-ar îmbolnăvi zilnic din cauza pâinii neambalate. Cine e în spate? Cifra din reclamă a atras reacția DSU, care a cerut posturilor TV să scoată spotul, pentru "manipularea și înșelarea publicului", dar și a ANPC, care "nu și-a exprimat în niciun fel acordul cu privire la conținutul spotului publicitar" și anunță că a și anunțat CNA. (pozițiile, mai jos). DSU a acuzat inclusiv forma spotului, care seamănă cu unul de interes public, scrie paginademedia.ro.

DW: Cenzura și rețelele de asocializare. E bună cenzura? Dar a președintelui SUA? E ok că rețelele i-au blocat conturile? El nu e fără vină. Dar sunt social media nevinovate? Și ce efecte are forfecarea liberei exprimări care și-a ițit în lume hâdul chip? Conturile de Twitter și Facebook deținute de liderul de la Casa Albă au fost suspendate pe termen nedeterminat. Or, ele l-au făcut pe Trump șef al statului. Ele i-au propulsat la cârmă pe ultimii trei președinți americani. A lor e puterea adevărată. Și tot ele sunt nu doar un factor economic major ci și unul esențial al degradării democrației americane. Ele au crescut și au câștigat averi enorme cu algoritmi favorizând talentul retoric și răspîndirea de fanatism, păruială și ură, toate net mai populare decât discuția chibzuită, scrie Petre M Iancu pe Deutsche Welle.