Un om bine înfipt în sistem: Bănescu de la Finanțe sau Sport. Două masterate în cinci luni și sute de mii de lei de la stat. Pe Dragoș Ionuț Bănescu îl regăsim astăzi în poziția de secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului. A mai fost secretar general la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Muncii. Masterand la Academia SRI și absolvent al cursului generalului Oprea, despre domnul Bănescu se poate spune că este bine înfipt în sistem. Un sistem care nu se uită la bani atunci când vine vorba de recompensarea fidelilor. Dovadă stau declarațiile de avere. În 2011, domnul Bănescu a câștigat 698.690 de lei. Adică aproape 60.000 de lei (aproximativ 14.000 de euro) pe lună, echivalentul a 87 de salarii minime, scrie Libertatea.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Peter Gardosch: un om care trăieşte cu amintirea Holocaustului. Peter Gardosch avea 13 ani când a fost deportat la Auschwitz, din Nordul Transilvaniei, ocupat în 1944 de nazişti, după ce anterior, în 1940, fusese ocupat de Ungaria horthystă. A fost singurul membru al familiei sale care a supravieţuit Holocaustului. Multă vreme nu a putut vorbi despre trauma suferită, nici măcar cu soţia sa., potrivit Deutsche Welle.

Ținta de deficit ridică tensiunea în Coaliție. Klaus Iohannis cere prudență, PSD oferă promisiuni. Principala provocare a Guvernului o reprezintă reducerea deficitului cu trei puncte procentuale față de 2020, până aproape de 7%. Mesajul privind încadrarea într-o țintă mai mică de deficit a fost transmis și la Vila Lac, la întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor care compun Coaliția de guvernare. În tabăra liberală, cele mai multe presiuni vin din teritoriu, de la aleșii locali. După ce i s-a reproșat lui Ludovic Orban pierderea ministerului Dezvoltării, primarii vin acum la președintele Camerei Deputaților să ceară bani pentru proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), scrie Europa Liberă.

6.800 €/lună pentru șefii de sindicat care cer mărirea veniturilor bugetarilor în pandemie de COVID. Cea mai mare organizație sindicală amenință cu greve cerând creșterea pensiilor și a salariului minim. Bugetul rezistă cu greu în plină pandemie de coronavirus. CNS Cartel ALFA reunește peste 600.000 de lucrători în cele 41 de organizații membre, federații sau sindicate. Îm conducerea Cartel ALFA se află trei persoane. Președinte Bogdan Iuliu HOSSU: a câștigat suma de - 86.655 de lei de la cartel ALFA. - 30.997 lei membru al CA Sindromania - 2.250 lei membru CA al Asociației Caselor de Cultură a Sindicatelor ANCCSR. Ultimele două venituri le-a donat către Cartel ALFA. Hossu mai câștigă 54.000 de lei ca pensionar, potrivit Newsweek.

De ce pleacă Veolia din Iași şi cum ne afectează? Primarul vorbește de încălzirea planetei. Un comunicat sec şi intempestiv al operatorului de agent termic din Iaşi, făcut public ieri, i-a prins în ofsaid pe şefii Primăriei. Veolia a anunţat că, din aprilie, se va retrage din Iaşi deoarece merge an de an numai în pierdere aici, cu subvenţii de la firma mamă. Prima reacţie a primarului a fost să găsească soluţii de continuare a contractului, inclusiv prin scumpiri ale gigacaloriei. Drept cauze, Veolia a vorbit de chestiuni concrete, locale: migrarea clienţilor din sistemul centralizat, tarifele menţinute în zona socială pentru toţi, unele procese cu CET al căror final poate periclita activitatea de furnizare, scrie Ziarul de Iași.

Liderul Proud Boys, fost informator al forțelor federale. Enrique Tarrio, liderul grupului american de extremă dreaptă Proud Boys, are trecut ca informator pentru forțele de ordine federale și locale, pentru care a lucrat sub acoperire după arestarea sa, în 2012, potrivit unui fost procuror și a transcrierii unui document emis de o instanță federală în 2014, obținut în exclusivitate de Reuters. Un procuror federal, agent al Biroului Federal de Investigații, și inclusiv avocatul său au descris munca sa sub acoperire. Ei spun că Tarrio a ajutat autoritățile să trimită în judecată peste 12 persoane în cazuri grave de trafic de droguri și trafic de persoane, potrivit Europa Liberă.