• SUA vor sa consolideze relatiile militare cu India. Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a negat miercuri ca eforturile Statelor Unite de a consolida relatiile militare cu India reprezinta o strategie pentru a bloca ascensiunea Chinei. Acesta a declarat ca inceracarea americanilor de a imbunatati relatiile militare cu anumite regiuni asiatice nu sunt directionate impotriva nici unei tari si ca au ca scop lupta impotriva pirateriei, a terorismului si prevenirea dezastrelor, scrie Financial Times.
  • 3500 de elevi din Scotia nu vorbesc limba engleza. Profesorii scotieni nu pot face fata numarului fara precedent de elevi care au dificultati in vorbirea limbii engleze, ca urmare a cresterii numarului de imigranti si a persoanelor care cauta azil politic. Numarul elevilor care nu sunt fluenti in engleza a crescut intre 2006 si 2007 de la 9486 la 15,411. Dintre acestia, 3595 nu cunosc deloc limba engleza. Acest fapt indica o crestere a numarului de imigranti, cei mai multi provenind din Polonia, India si tarile arabe, relateaza The Herald.
  • Gazprom ameninta din nou Ucraina. Gazprom a anuntat luni ca va reduce aprovizionarea cu gaz a Ucrainei, daca aceasta din urma nu semneaza un acord cu privire la plata datoriilor, anunta The Moscow Times. Purtatorul de cuvant al companiei, Serghei Kupriyanov, a declarat ca Gazprom va reduce cu 25 % aprovizionarea cu gaz luni, la 10 a.m. daca Ucraina nu semneaza acordul la care cele doua parti au ajuns pe data de 12 februarie. 
  • Retea europeana de radio cu difuzare in 13 tari si 10 limbi. Postul german Deutsche Welle si cel francez Radio France Internationale coordoneaza noul European Radio Project, o retea cu 16 emitatoare in 13 tari ale UE, care va emite in 10 limbi, 30 de minute zilnic, informatii europene, in unele cazuri cu traducere simultana, informeaza El Mundo, potrivit Rador. Pentru moment, Punto Radio este singurul post spaniol care a imbratisat proiectul finantat de Comisia Europeana cu 5,8 milioane de euro pe an, garantati pentru cel putin 5 ani.Programele vor incepe sa fie emise din luna aprilie, iar din iunie se vor gasi pe un web paneuropean, al carui obiectiv este sa plaseze on-line toate programele in cele 23 de limbi oficiale ale UE si sa promoveze implicarea a cat mai multor posturi de radio.
  • Tarmul Marii Negre: sofisticarea sporeste presiunea. Pe masura ce criza globala a creditelor se instaleaza, cumparatorii britanici si irlandezi de locuinte, care au determinat dezvoltarea tarmului bulgar al Marii Negre, sunt inlocuiti de rusi si romani care au bani lichizi. Scaderea brusca a cererii pentru  garsoniere si apartamente de doua camere, cu suprafete de 40-60 de metri patrati si situate in statiuni cunoscute a determinat o reducere a preturilor de 8% pana la 12% in ultimele sase luni, potrivit agentilor imobiliari. Preturile variaza acum intre 800 de euro (1 185 de dolari) si 1 200 de euro (1 777 de dolari) pe metrul patrat in imobilele noi, in functie de proximitatea plajei. Dar profiturile din inchirieri sunt relativ mici, de aproximativ 2-3%, din cauza sezonului estival relativ scurt si a supraofertei de apartamente mici, relateaza Financial Times.
  • Cazurile de tuberculoza rezistenta la medicamente se inmultesc in fostele regiuni sovietice. Organizatia Mondiala de Sanatate a declarat marti ca, in fostele regiuni sovietice, numarul cazurilor de tuberculoza rezistenta la medicamente este cel mai mare inregistrat vreodata si se afla in crestere. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Baku, Azerbaijan, unde 22,3 % din cazuri nu au reactionat la tratamentul standard anti-TBC, scrie New York Times.