Liderul PSD s-a întâlnit cu firmele locale care produc materiale sanitare și este șocat că statul nu le-a dat vreo comandă importantă în pandemie. Marcel Ciolacu propune Guvernului un plan în 3 pași care ar ajuta și statul, și firmele românești.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Președintele PSD s-a întâlnit cu producătorii români și patronatele din industria textilelor și se declară extrem de îngrijorat cu privire la situația în care a ajuns industria confecțiilor după un an și jumătate de pandemie. Este vorba în special despre firmele românești care produc măști și echipamente de protecție și care s-au plâns lui Marcel Ciolacu că sunt total ignorați de Guvern.

"Este dacă vreți un strigăt de ajutor din partea acestor oameni care își văd afacerile ruinate și sunt total abandonați de Guvern într-un moment de criză economică. Este inadmisibil ca Guvernul să importe măști și echipamente de protecție de sute de milioane de euro din China prin tot felul de buticuri și firme de apartament, în timp ce producătorii români sunt lăsați să moară. Este o bătaie de joc ca farmaciile să fie umplute cu tot felul de măști neconforme care pun în pericol sănătatea populației, în timp ce firmele românești nu primesc nicio comandă din partea statului", a declarat liderul PSD la finalul discuțiilor.

Marcel Ciolacu susține că a fost extrem de surprins să afle de la producătorii români că marfa românească este foarte bună pentru export, dar nu este bună pentru România.

Liderul PSD declară că va rămâne alături de producătorii români. Dealtfel, programul ”Fabricat în România” este unul dintre pilonii centrali ai viziunii PSD pentru relansarea economiei din programul de guvernare lansat anul trecut.

"Voi continua să spun peste tot că un produs românesc cumpărat înseamnă un loc de muncă asigurat aici în România. Chiar astăzi, am identificat împreună o serie de soluții pentru salvarea acestei industrii", a mai spus Ciolacu.

Citește mai mult pe site-ul PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă poziția HotNews.ro