​​"Guvernul nu a prezentat un Plan Național de Redresare și Reziliență, ci un «început de proiect»", conform declarației ministrului Ghinea. "Asta spune totul despre seriozitatea acestui demers", și-a început atacul prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. El a susținut că planul Guvernului seamănă cu un "ghiveci cu de toate".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Au adunat tot ce-au găsit prin sertare ca să iasă ceva cât mai umflat, valorând chipurile 41 de miliarde euro. Cred că cu astfel de glume vor păcăli Comisia Europeană, care se va mulțumi să taie contabilicește până la 29 miliarde euro, fără se se uite la ce este în interior. Se înșeală amarnic si fac de râs România, am auzit-o chiar pe comisarul european Adina Vălean spunându-le zilele trecute că această abordare este total greșită", a mai spus Grindeanu.

Liderul PSD a numărat cel puțin a patra așa zisă lansare a PNRR, care se transformă într-un eșec pentru că Guvernul este incapabil să livreze o asemenea viziune strategică.

Grindeanu a detaliat de ce PSD consideră că acest PNRR nu este un Plan Național. În viziunea PSD, o asemenea construcție are nevoie de câțiva piloni fundamentali:

1. Consens politic

2.Dialog public

3. Implicarea actorilor sociali (patronate, sindicate ONG-uri)

4. Parteneriat cu toate autoritățile locale

5. Depolitizare și transparență în alocarea fondurilor

Citește mai mult pe site-ul PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă poziția HotNews.ro