Republica Moldova: Au băgat țara în stare de urgență ca să-și pregătească schemele pentru anticipate. Majoritatea parlamentară PSRM-Șor, controlată de pro-rusul Igor Dodon, a instituit stare de urgență pentru două luni în Moldova, ca să împiedice șefa statului să dizolve Parlamentul. Prin impunerea stării de urgență nu a fost instituită nicio restricție de mobilitate în măsură să oprească răspândirea virusului COVID-19 sau să ajute medicii și spitalele. Pur și simplu a fost declarată stare de urgență pentru a-i oferi puteri suplimentare guvernului demisionar, subordonat cetățeanului fără nicio funcție oficială în stat Igor Dodon. Conform legii, „în perioada stării de urgenţă, Parlamentul nu poate fi dizolvat”. După votul din Parlament, Igor Dodon a plecat imediat la Moscova. Tot acolo a zburat și șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, scrie Deutsche Welle.

Pentru al doilea an consecutiv, televiziunile sunt, cum se spune, sold out, au toate spațiile publicitare aproape pline. Dacă sunt mai multe reclame înseamnă că economia se mișcă, „operatorii economici” au piață, bun prilej pentru Florin Cîțu să se laude cu „măsurile adoptate” pentru mediul economic, premierul ne mai aruncă niște cifre de creșteri, bună reclamă! Dacă sunt mai multe reclame, atunci presa noastră n-o să mai plângă după alte bugete din campania „Poartă mască!”, vom avea o presă mai bogată, cu jurnaliști mai bine pregătiți și competenți, scriePetre Barbu în Libertatea.

Atacul clonelor lui Șoșoacă. Reyes Jinky e o pagină de Facebook creată la mijlocul lunii ianuarie, 2021 și administrată de conturi din India, Indonezia, Mexic, Vietnam și Filipine. Are puțin peste 1.000 de likes și aproape 20.000 de followers. În mod normal, utilizatorii din România n-ar avea de ce să interacționeze cu această pagină. Doar că, de la începutul lunii martie, Reyes Jinky are la fotografia de profil un portret al senatoarei Diana Iovanovici Șoșoacă, iar postările pe care le afișează zilnic pagina sunt live-uri cu conținut video preluat de pe pagina oficială a senatoarei. Aceasta este doar una din cel puțin 15 pagini de Facebook pe care le-am identificat și care urmează același tipar, dezvăluie PressOne.

Afacerea testelor din aeroport și „opțiunea" pasagerilor de a-și face teste rapide doar la o anumită firmă. La sfârșitul lunii martie, Valeriu Răchită a realizat o cursă spre Amsterdam. „Angajații de la Aeroportul Otopeni, cei care efectuau check-in-ul la ghișeele 62-65 pentru îmbarcarea spre Amsterdam, nu acceptau persoane care aveau test PCR, decât dacă efectuau și un test antigen unde te trimiteau ei. Erau câțiva băieți lângă ei cu microbuze în care te înghesuiau și te duceau într-o parcare. Acolo, într-un cort, se efectua rapid un test antigen contra sumei de 150 de lei”, scrie acesta într-o postare de pe Facebook. „O firmă de apartament înființată în pandemie reușește astfel să producă venituri uriașe pentru ca oamenii care dăduseră 400 de lei pe un test PCR au fost obligați de cei care efectuau check-in-ul să mai plătească 150 de lei”, se mai plânge acesta, potrivit Europa Liberă.

Diplomații fug de foame din Coreea de Nord, iar ambasadele au rămas goale. Rușii se plâng de condițiile severe de la Phenian. Diplomații ruși din Coreea de Nord sunt din ce în ce mai nemulțumiți de „condițiile severe” în care se află, din cauza măsurilor anti-coronavirus care au izolat complet țara de restul lumii. Într-o declarație de joi, Ambasada Rusiei la Phenian a transmis că diplomații din țară se confruntă cu o penurie acută de bunuri esențiale și că în momentul de față se înregistrează un exod masiv al diplomaților străini, potrivit The Moscow Times. Într-o decizie fără precedent de la începutul acestui an, Ministerul Rus de Externe a publicat un videoclip care arată un grup de diplomați ruși și familiile lor care pleacă din Coreea de Nord, cu drezina, potrivit Digi24.ro.

Sindicalistul șef Ion Rădoi a oprit metroul pentru că iubita lui secretă rămâne fără spații comerciale! Rădoi neagă informația! Dincolo de declarațiile referitoare la tăieri de salarii sau concedieri se află un business de milioane, iar sindicalistul șef Ion Rădoi face toate ”jocurile”. Însă nu singur, ci alături de iubita sa secretă, Elena Claudia Minea – sentimentele și afacerile completându-se în acest puzzle financiar de proporții – dar și de o altă femeie de afaceri de succes în ceea ce privește spațiile comerciale din stațiile de metrou, Iuliana Adina Mihale. Minea (fostă Drăgan) este acționar și administrator la 4 firme care dețin contracte de închiriere a unor spații comerciale din stațiile de metrou, susține Gândul. ”Păi nu puteți să vă interesați? E o minciună. E normal ca jurnaliștii să se intereseze, să nu apară doar așa, bombe și alte alea… O spun după 31 de ani de activitate, ca lider, și 40 de ani de activitate în metrou. Dacă făceam lucrurile astea, până la urmă… (n.red. – s-ar fi aflat)”, spune Ion Rădoi, a reacționat Rădoi pentru Gândul.

Cum ajunge un fost lider sindical din timpul comuniștilor primar, deputat și șef de consiliu județean pe listele PSD. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, are deja trei mandate de parlamentar la activ. El a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate după ce și-a angajat fiica și ginerele la cabinetul parlamentar. Iar ANI ar putea găsi motive să ia din nou la verificat declarațiile de avere ale familiei Nistor. Domnul Laurențiu Nistor a fost tractorist, lăcătuș și lider de sindicat în timpul comuniștilor. În 1990 devine primarul comunei Șoimuș, din județul Hunedoara. Funcție pe care o ocupă fără întrerupere timp de 18 ani, scrie Valeriu Nicolae într-un nou articol publicat de Libertatea.