​​Ursula von der Leyen i-a răspuns în scris președintelui PSD, Marcel Ciolacu, după acesta i-a transmis, la începutul lunii martie, o scrisoare în care își exprima îngrijorarea cu privire la acţiunile nedemocratice ale puterii de la Bucureşti.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

Președinta CE i-a oferit asigurări liderului social-democraților că „evoluţiile legate de respectarea legislaţiei în toate statele membre, inclusiv în România” sunt urmărite de către Comisia Europeană.

„Scrisoarea dvs. atinge chestiuni legate de democraţie şi de statul de drept, aflate la baza însăşi a Uniunii Europene. După cum ştiţi, consolidarea respectului pentru statul de drept şi valorile comune exprimate în articolului 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană sunt o prioritate pentru Comisie. De aceea, Comisia Europeană monitorizează, cu atenţie, evoluţiile legate de respectarea legislaţiei în toate statele membre, inclusiv în România”, se arată în mesaj.

Mai mult decât atât, Ursula von der Leyen afirmă că o politică fiscală sustenabilă nu este anulată de derogările de la Tratatul fiscal. Referindu-se la Planul Național de Redresare și Reziliență, președintele CE a subliniat că aplicarea acestuia trebuie să fie făcută în urma unei consultări între reprezentanții statului și „partenerii sociali, organizaţiile societăţii civile, organizaţiile de tineret şi alte părţi interesate relevante, iar contribuţiile acestora să fie reflectate pe deplin în plan”, întrucât PNRR are importanță în depășirea efectelor pandemiei pe plan economic și social.

„Chiar dacă Parlamentul are dreptul să numească şi să revoce ombudsmanul (Avocatul Poporului), dialogul şi consensul rămân cele mai bune practici”, a mai menţionat von der Leyen.

Citește mai mult pe site-ul PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă poziția redacției HotNews.ro