​Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că prioritatea sa rămâne adoptarea salariului minim european. Vă prezentăm mesajul șefului social-democraților, cu ocazia Zilei Europei:

Marcel CiolacuFoto: PSD

„Stimați invitați, Vă mulțumesc că ați ales să petrecem împreună Ziua Europei. Suntem astăzi aici, în acest loc special… demnitari, oameni cu funcții administrative, intelectuali, sindicaliști, oameni de afaceri… suntem aici pentru a discuta despre România europeană. Despre idei, valori și proiecte.

Dar nu doar ziua de astăzi este importantă, ci – mai ales – celelalte 364 de zile ale anului, cele care nu sunt zile festive, dedicate ideilor. Acele zile în care fiecare dintre noi ar trebui să exersăm, să punem în practică valorile și principiile europene despre care discutăm azi. Știu, de cele mai multe ori, clasa politică a îmbrățișat festivismul, în dauna acțiunii concrete.

De aceea, la mai bine de un sfert de secol de la momentul istoric de la Snagov, iată, România este astăzi într-o criză acută de idei și proiecte naționale. În 1995, la câțiva ani de la căderea comunismului, toate forțele politice au înțeles că trebuie să își dea mâna pentru un Pact care să ducă România în Uniunea Europeană și NATO. A fost punctul de cotitură, în care România a revenit în sistemul de alianțe democratice și în lumea civilizată!

Astăzi, la 14 ani de la aderare, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane și orgoliile politice trebuie să înceteze! Ele sunt doar o frână în calea construirii unei economii a viitorului, a serviciilor publice echitabile, a șanselor egale, a dezvoltării, a educației și a prosperității pentru toți cetățenii!"

Citește mai mult pe site-ul PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă poziția redacției HotNews.ro