Titan Mar, firma familiei primarului general al Capitalei, a importat din China, in perioada 2006-2007, peste 150.000 de metri liniari de bordura din granit.

Firma Titan Mar importa masiv borduri de granit din China. Insa, atunci cand este intrebat daca aceleasi borduri le gasim si pe strazile Capitalei, Videanu raspunde sec: „No comment". La fel raspunde si administratorul firmei impricinate, fostul vicepremier George Pogea.

Importurile masive de borduri din China ale firmei Titan Mar si borduriada din Capitala pot fi conexate cu numirea de catre Videanu la sefia Administratiei Strazilor din Capitala a unui bun prieten. Adus de la Bacau, Claudiu Balan se bucura de increderea fostului sau coleg de facultate, actual primar general al Capitalei.

Intrebat despre originea bordurilor care se pun in Capitala, Balan ne declara ca acest lucru este imposibil de precizat, intrucat contractele de reabilitari stradale se dau la pachet.

Adica, municipalitatea a organizat cate o singura licitatie pentru reabilitarea unei strazi, si nu separat pentru borduri, asfalt etc. In concluzie, Claudiu Balan sustine ca nu poate spune cat au costat, spre exemplu, numai bordurile de granit.

Astfel, nu se cunosc nici preturile si nici provenienta bordurilor. Import de 150 de km de borduri Conform unor documente vamale, Titan Mar a importat in perioada mai 2006 - septembrie 2007 nu mai putin de 157.673,48 metri liniari de bordura de granit, din China. Spre exemplu, Titan Mar a introdus in tara, numai in data de 27 septembrie 2007, peste 7.500 metri liniari de bordura de granit. Acesta nu este insa singurul import din luna septembrie, altele derulandu-se pe datele de 26, 20, 14, 13 si 4.

Importurile au fost reluate chiar de la inceputul anului 2007, de pe 15 ianuarie. Pentru a nu ramane fara marfa in perioada sarbatorilor de iarna dintre 2006 si 2007, Titan Mar si-a facut stoc pe 18 decembrie 2006, cand a introdus in tara 2.784,21 metri patrati si 9.979,8 metri liniari bordura de granit.

Importurile au fost efectuate prin Portul Constanta-Agigea Sud si provin de la Xiamen S.F.S. Stone Co. Ltd. Din documentele vamale reiese ca Titan Mar a platit intre 16 si 20 dolari americani pentru metrul liniar de bordura. Oricum, sub 50 RON pentru metrul liniar, care este, ulterior, vandut de Titan Mar la aproape 150 RON.

Adevarul