Deputatul PSD Laura Vicol, avocata Alinei Bica și a mai multor personaje controversate, este noul președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților și promite că va face "totul pentru ca activitatea acestei comisii să fie la înălțime".

HotNews.roFoto: Hotnews

Reacțiile nu au întârziat să apară:

”Laura Vicol a primit răsplata pentru că a fost avocata unei mafii care a capturat statul român", a reacționat deputatul USR Silviu Dehelean, membru în comisia juridică.

”A readuce PSD-ul la conducerea acestei comisii foarte importante a Camerei Deputaților este ca și cum ai pune briciul în mâna maimuței. Am văzut cu toții agenda ascunsă a PSD-ului din ultimii ani. PSD și-a făcut un obiectiv politic din protejarea infractorilor, al corupților și mai ales din slăbirea DNA. Asta a și fost unul dintre motivele înființării SIIJ. Mai grav este că acum și peneliștii care purtau sâmbetele DNA mai cu perdea își dau arama pe față vorbind deja deschis despre faptul că au în vedere ca pe viitor dosarele de corupție în care sunt anchetați magistrați să nu mai fie de competența DNA, ci a unei noi structuri pe care o vor înființa împreună cu pesediștii. Punând în fruntea comisiei juridice a Camerei Deputaților o adversară deschisă a DNA, deja drumul pe care îl vor urma este clar. Să-i mulțumim lui Klaus Iohannis pentru direcția pe care va încerca să o imprime justiției în perioada următoare!”, a scris fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, pe pagina sa de Facebook.

Și liderul USR, Dacian Cioloș, a avut o reacție pe pagina sa de Facebook acuzând-o pe Laura Vicol că ”a fost avocata interlopilor” și că a făcut parte dintr-un ”partid extremist” condus de Sebastian Ghiță:

”Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților. Alegerea făcută de PNL și PSD este un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România și aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiției un personaj care a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale. În plus, noua președintă girată de PNL și PSD a făcut parte dintr-un partid extremist, antieuropean și suveranist condus de Sebastian Ghiță, un personaj care încă fuge de justiție.”

Numele Laurei Vicol Ciorbă, noua șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților, apare în rechizitoriul în care au fost trimiși în judecată mai mulți interlopi, în frunte cu Marian Bejan și Robert Badea, polițistul care proteja „gruparea Bodyguarzilor”.

În aprilie 2020, pe când era avocată, Laura Vicol a fost audiată ca martor după ce a fost interceptată de DIICOT în timp ce vorbea cu Bejan, individ acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani, scrie Europa Liberă.

O discuție înregistrată de DNA din acea perioadă și publicată de Europa Liberă spune totul:

Marian Bejan: Eu nu vreau să mă suni. Eu vreau să te văd...

Laura Vicol: E, da! Hai!

Marian Bejan: Cum adică, ”E, da! Hai, pa!”?

Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masă, nu cu mine. Hai!​

Marian Bejan Alea sunt niște fete libere, mă! Nu sunt c****e...​

Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​

Marian Bejan: Tu ești c***ă, dacă ai atitudinea asta și vorbești prost așa și mă, mă superi...”.

Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai fugarului Daniel Dragomir, fost ofițer SRI condamnat definitiv. Tot ea apărat-o pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT condamnată definitiv în țară și fugită în Italia.