Ingropat de viu, un constructor chinez supravietuieste doua ore prin meditatie budista. Puterea gandirii pozitive si tehnicile de meditatie budista au salvat viata unui muncitor in constructii din China, care fusese ingropat de viu intr-un sant, sustine TimesOnline. Precum majoritatea muncitorilor chinezi, echipamentul sau de protectie se rezuma doar la o casca din plastic, insa aceasta s-a dovedit a fi suficienta pentru a-i salva viata.

8 morti intr-un atac armat intr-o scoala din Ierusalim. Doi barbati inarmati au intrat in biblioteca unui seminar de rabini din Ierusalim si au deschis focul joi seara, omorand cel putin 7 persoane, potrivit politiei si echipajului de salvare. Media israeliana sustine ca in jur de 35 de persoane au fost ranite, iar unul dintre atacatori a fost ucis in schimbul de focuri care s-a lansat intre teroristi si echipajele de politie care au intervenit, relateaza The Independent.

54 de morti intr-o explozie in Bagdad. Conform autoritatilor irakiene, doua atentate cu bomba au ranit 54 de persoane si au ranit alte 123 intr-o zona comerciala aglomerata din centrul Bagdadului joi seara, informeaza The New York Times. Pentru a maximiza pagubele, atacatorii au detonat mai intai prima bomba, declansand-o pe cea de-a doua numai in momentul in care trecatorii se stransesera pentru a ajuta victimele primei explozii.

Norvegia, o tara pentru femei. Norvegia are, la ora actuala, cel mai mare procent de femei in pozitii de conducere - 40 % - cifre obtinute prin introducerea unei cote obligatorii. Potrivit ziarului britanic The Guardian, aceasta se datoreaza faptului ca mai mult de 400 de companii au fost obligate prin lege sa isi schimbe compozitia comitetelor de conducere, pentru a nu fi dizolvate. Legea a fost promulgata in urma cu doi ani, avand ca termen limita pentru indeplinirea prevederilor luna februarie a acestui an. La expirarea termenului, cele mai multe dintre companii isi respectasera obligatiile.

NATO cere Rusiei ajutor in Afganistan. NATO cere ajutorul Rusiei pentru operatiunile sale din Afganistan, potrivit declaratiilor lui Robert Simmons, emisar special al Aliantei in Caucaz si Asia Centrala. Declaratiile sale au provocat senzatie din cauza cadrului istoric in care se afla Rusia cu Afganistanul, dar si datorita actualei confruntari dintre Occident si Moscova pe tema inarmarii si, in special, a perspectivelor integrarii in NATO a doua foste republici sovietice, Georgia si Ucraina. Simmons a declarat ziaristilor la Moscova ca ajutorul rusesc se refera, in principal, la transportul fortelor aliate si a armamentului armatei afgane, scrie Kathimerini, citat de Rador.

Marea Britanie increzatoare ca NATO va gasi trupe suplimentare pentru Afganistan. Marea Britanie si-a exprimat, joi, increderea ca NATO va reusi sa identifice trupe suplimentare pentru Afganistan, drept raspuns la amenintarea Canadei de a-si retrage contingentul daca nu va primi mai mult sprijin, relateaza USA Today, citat de Rador. "Sunt increzator ca tarile din coalitie vor fi solidare, pentru ca noi toti sa ne putem aduce contributia maxima in Afganistan, intr-un mod eficient", a spus presei secretarul de externe britanic, David Miliband, la sosirea sa la Bruxelles, pentru convorbiri cu omologii sai din NATO.