Agentia Nationala pentru Sport n-a fost de acord sa deconteze FR Tenis decat 41.000 de euro pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franta.

Federatia Romana de Tenis a primit ieri o palma grea din partea Agentiei Nationale pentru Sport, care, in urma unui audit, n-a aprobat decontarea a nici macar jumatate dintre cheltuielile efectuate pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franta, de la Sibiu.

Dumitru Haradau, directorul general al FR Tenis, a pretins initial ca evenimentul din Ardeal ar costa 450.000 de euro, solicitand guvernului 300.000 de euro din fonduri publice. In urma unui deviz umflat vizibil, federatia de tenis a primit, printr-o hotarare de guvern, aprobarea pentru a cheltui 200.000 de euro, justificand ulterior cu facturi doar 84.700 de euro (313.687 de lei).

Conform rezolutiei semnate de Octavian Belu, presedintele ANS, din cei 84.700 de euro, FR Tenis va putea deconta numai 41.000 de euro (151.820 de lei), fiindca n-a respectat regimul achizitiilor publice, diferenta urmand sa fie suportata din fonduri proprii. EVZ a dezvaluit, in premiera, sumele halucinante invartite pe degete de Dumitru Haradau, decizia ANS de ieri confirmand ca in cazul directorului FR Tenis este vorba ori despre incompetenta, ori despre rea intentie. In oricare dintre situatii, Haradau trebuie sa isi prezinte demisia, urmand exemplul lui Ilie Nastase, presedintele federatiei.

Integral in Evenimentul Zilei