Ministrul digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat disertația de master susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, scrie Libertatea.

Florin RomanFoto: Guvern

Cele 10 pagini din disertație primite la redacție de ziarul citat chiar de la ministrul Roman, autorul lucrării masterat din 2012, sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Masterandul Florin Roman, acum ministrul cercetării, inovării și digitalizării, a preluat identic textul, figurile, graficele și chiar erorile de redactare, cuvintele cu litere lipsă din lucrarea profesorului timișorean.

Libertatea a solicitat pe 6 decembrie Universității Titu Maiorescu, unde Roman și-a făcut masteratul, întreaga lucrare a acestuia. „Deocamdată nu a fost găsită în arhivă”, a sunat răspunsul facultății.

Contactat miercuri de ziar, ministrul Florin Roman a explicat cele 10 pagini identice spunând: „În momentul în care faci o lucrare de disertație ți se dă o bibliografie. Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?”. El a afirmat că nu i se pare nimic anormal și spus că „dacă asta e iar o altă mare problemă…”.

Referințe: