Ministrul Tineretului si Sportului din Serbia îsi afirmă susținerea pentru ND si acuză tratamentul aplicat, potrivit Telegraf.rs. Tot ziarul citat scrie că asociatiile de tenis din Serbia fac apel la partenerii internationali sa il sustina pe Novak Djokovic.

Cazul Nole in presa sarbaFoto: Blic Online

Secretarul de stat din MAE de la Belgrad, Nemanja Starovic, acuză Australia pentru tratamentul aplicat lui ND si atentioneaza că relatiile diplomatice ar putea avea de suferit, scrie b92.net.

În ziarul Blic la rubrica sport, este prezentată opinia lui Danilo Andjusic, baschetbalistul lui Monaco și al naționalei Serbiei. Pomenește de cazul lui Bernard Tomic, care în calificări s-a plâns că are simptome de Corona și care a fost testat pozitiv ulterior, însă în timpul meciului nu a fost băgat în seama de arbitru. Însuși tenismenul Tomic a acuzat organizatorii că nu fac teste PCR la intrarea pe teren și că le iau de bune pe cele făcute în camera de hotel de tenismeni. În paralel, pomenește despre Djokovic care este sănătos , dar nevaccinat! ”I se anulează viza că pune în pericol sănătatea publică, contesta și câștigă! I se anulează viza din nou, și nu primește nicio explicație”, spune baschetbalistul care se întreabă dacă totul e o glumă…

Tot în ziarul ziarul Blic, Janko Tipsarevic, fostul mare tenismen sârb, e de părere că ar trebui să le fie rușine tuturor celor implicați în acest scandal, care au murdărit sportul alb! ‘’Mutări și lovituri ieftine, decizii josnice!’’, titrează ziarul.

Ziarul Mondo acuză Australia că a schimbat legea peste noapte datorită reacției din online unde peste 83% dintre participant îl vor pe Novak deportat, după ce alte 4 persoane care au beneficiat de clemență precum Djokovic, au fost deportate dar care în prealabil au intrat în țară. Totul s-a întâmplat după ce cazul tenismenului a luat amploare.

Cunoscutul medic sârb Igor Četojević, un fan declarat și un apropiat al campionului, îl declara supersanătos pe Nole într-o opinie publicată de glassrpske.com.

„Devine absurd că cineva care este sănătosreprezintă o amenințare pentru public”, a declarat medicul sârb de origine bosniacă care locuiește în Cipru.

Pentru doctor, care a monitorizat starea de sănătate a lui Djokovic timp de un an în timpul turneelor ​​sale până la prima victorie la Wimbledon în 2011, jucătorul sârb plătește prețul pentru „politica” australiană.

„Totul e politică (...) nimic altceva”, a susținut el: „Un tip super sănătos este acum o amenințare pentru Openul Australian”.

Tenismenul Ilija Marcenko îl sustine pe Nole, scrie Novosti.rs, iar Vucic il ataca pe omologul Australian: Vă bateți joc de Novak și de întreaga noastră nație, potrivit Net.hr.

Ziarul B92 ataca publicatia franceza Chalie Hebdo, care au facut o caricatura cu Djokovic in care locul nevaccinatilor este groapa din cimitir! Titlul este: ‘’Djokovic merita ceea ce este mai bun!’’