Proprietarii spatiilor comerciale din centrul Clujului nu lasa din preturi, cu toate ca multe dintre imobile stau neocupate.

Magazinele din centrul Clujului fac fata tot mai greu chiriilor mari percepute de catre proprietari. Spatiile libere stau neocupate de noi chiriasi datorita chirilor care coboara arareori sub 50 euro/mp. Mall-urile au profitat in prima faza de pe urma plecarii din centru a unor societati, insa acum incep sa se confrunte cu aceleasi probleme.

“Oamenii nu-si fac socoteli cu privire la rentabilitatea afacerii, se gandesc ca este centru si ca oricum o sa le mearga. Nu exista asa ceva. Noi ne-am facut calculele pentru centru si iesim in castig”, sustine Maria Dunca, proprietara Dunca Management. Societatea va inaugura un restaurant pe str. Napoca: “Am incheiat contractul pe 15 ani, la un pret bun. Daca trebuia sa platim 70-80 euro/mp nu ne-am fi angajat la investitie”, mai adauga Dunca.

“Suntem pe linia de plutire”, sustine Ovidiu Galis, proprietarul Yellow Market, magazin relocat pe str. Universitatii. “in magazin avem 65 mp de suprafata comerciala, la 50 euro/mp. Un metru patrat de spatiu comercial in centrul Clujului nu ajunge sub 50 de euro”, explica Galis. Specialistii imobiliari sustin ca desi cererea de spatii comerciale in zona centrala este mare, unele raman multa vreme neocupate.

Cel al fostului magazin alimentar Maestro de pe B-dul Eroilor s-a scos la inchiriere in toamna si inca nu a fost ocupat. “Spatiul are 92 mp, iar suma solicitata este de 75 euro/mp, deci 6.000 de euro pe luna”, explica administratorul Viorica Lazar. “Au fost solicitari inclusiv de la doua banci, insa, datorita unor lucrari de reabilitare, contractul se poate incheia doar pe un an”, adauga Lazar.

Un alt spatiu, scos la inchiriere de cateva saptamani, este cel situat pe str. Universitatii, langa cinematograful Arta, pe 140 mp.

Integral in Ziua de Cluj