Opozitia pakistaneza va forma guvernul. Castigatorii alegerilor din Pakistan au incheiat o intelegere duminica, pentru a forma un guvern de coalitie si au declarat ca parlamentul ii va repune in functie pe judecatorii demisi de catre presedintele Pervez Musharraf - tulburand viitorul liderului politic aliat al SUA. Asif Ali Zardari, sotul lui Benazir Bhutto, a anuntat pactul dupa tratativele ce au avut loc intr-un oras izolat de la poalele muntilor Himalaya, relateazaWashington Post.

Extremistii jura sa se razbune pentru masacrul din Ierusalim. Miscarea de extrema drepta din Israel a intrat din nou in conflict cu guvernul condus de primul ministru Ehud Olmert, declarand ca mascarul de saptamana trecuta intr-o scoala rabinica fusese un atac direct asupra membrilor sai si declarand ca va ridica cate un nou avanpost ilegal in teritoriul palestinian pentru fiecare dintre persoanele ucise, sustine The Guardian.

Tot mai multi americani isi pierd casele de vis. Aproape un milion de americani care au obtinut credite ipotecare nu isi mai pot permite sa le plateasca. Potrivit unui studiu realizat de US Mortgage Bankers Association, aceasta reprezinta o cifra record. Pravda sustine ca numarul persoanelor care nu isi mai pot achita creditele ar putea fi si mai ridicat, intrucat specialistii au analizat doar 80% dintre imprumuturi pana acum. Incapacitatea de plata a creditorilor a determinat si o scadere a preturilor imobiliarelor.

750 de carduri italiene clonate. Politia a retinut patru cetateni de nationalitate romana, acuzati ca au scos bani de la sucursale bancare madrilene cu carduri clonate; le-au confiscat 750 de carduri, un laptop si 68.000 de euro. Politia din Madrid a informat ca in ultimele luni a fost depistata o actiune continua de furturi cu carduri clonate, motiv pentru care agentii comisariatului din Salamanca au creat dispozitive de supraveghere. Cu cateva zile in urma, agentii au reusit sa surprinda in flagrant banda de romani, intr-o filiala bancara, scrieEl Pais.

Ecologistii romani au protestat impotriva centralei atomo-electrice de la Belene. Partidul Ecologist Roman (PER) a organizat un miting de protest, in fata Ambasadei Bulgariei la Bucuresti, si a cerut stoparea constructiei centralei nucelare de la Belene, precum si mutarea acestui proiect intr-o alta regiune cu risc mai redus, relateaza Dnevnik, potrivit Rador. PER a avertizat si in legatura cu transportul pe Dunare a deseurilor radioactive rezultate in urma activitatii centralei de la Belene. Conform reprezentantilor organizatiei, activitatea centralei de la Belene va genera un risc foarte mare pentru orasele dunarene romanesti si pentru intregul ecosistem al fluviului.

Si totusi... Vine viata din Cosmos? O descoperire recenta vine sa intareasca punctul de vedere al originii extraterestre a vietii, arata noi masuratori ale aminoacizilor prezenti intr-un meteorit prabusit in Antarctica. Acesti aminoacizi au aceeasi asimetrie a chiralitatii ca si aminoacizii ce formeaza organismele vii, relateaza Stiinta.info.