Dezvaluirile de presa pe tema mafiei imobiliare a bastanilor timisoreni l-au determinat pe Ionelas Carpaci, alias Ionel Sander, cel mai cunoscut dintre bastani, sa incalce codul tacerii. Initial, el s-a ferit de ziaristi. Marti chiar, acesta i-a amenintat pe reporterii EVZ, prin intermediul unui personaj din lumea interlopa cunoscut sub porecla Tica Semafor. Amenintarile au fost lansate in sediul Palatului Justitiei din Timisoara, unde mai multe persoane implicate in mafia retrocedarilor au fost insotite de personaje din lumea interlopa.

Pe holul tribunalului erau aproximativ 25 de romi, care venisera la un proces in care era implicat Ionelas. „Mi-au cerut sa ma retrag din proces. E o metoda de presiune folosita. Se prezinta la termene in numar atat de mare si cu personaje din lumea interlopa pentru a intimida instantele“, declara avocatul Florin Kovacs. A doua zi insa, dupa ce politia a demarat o noua ancheta, bastanul a acceptat sa stea de vorba si sa-si prezinte versiunea, in mod civilizat.

„Nu am vrut sa amenint pe nimeni, dar m-am enervat cand m-am vazut la ziar si la televizor, la «Nasul», ca sunt mafiot. Altii sunt mafia, eu sunt o goanga mica. Tica este un prieten si ca prieten era acolo. Eu nu stiu cine sunt tiganii de la tribunal. Am fost singur“, spune Ionelas, intrerupt fiind de soneria telefonului mobil, tema muzicala din prima parte a celebrei trilogii „Nasul“. Intre timp ies la lumina noi legaturi ale lui Ionelas cu persoane extrem de influente din mediul judiciar.

Integral in EvZ.