Primaria Capitalei va intra in posesia a 8,1 milioane de euro reprezentand amenzi date de ARBAC firmei Apa Nova, dupa ce, mai bine de un an, primarul general Adrian Videanu s-a opus constant incasarii acestei sume. De data aceasta, insa, Prefectura i-a solicitat lui Videanu sa raspunda scrisorilor ARBAC, in care Agentia ii cerea sa specifice daca a notificat Apa Nova, iar amenzile au fost incasate. In momentul in care ARBAC va avea raspunsul lui Videanu, va putea accesa garantia de executie, iar cele 8,1 milioane de euro vor intra in conturile municipalitatii.

Daca nu va da curs solicitarii, primarul risca sa fie luat la intrebari de Curtea de Conturi: “Daca nu raspunde in 30 de zile, voi sesiza Curtea de conturi si Directia de Finante sa stabileasca un prejudiciu pe care l-a adus institutiei”, ne-a declarat Catalin Deaconescu, prefectul Capitalei.

Pana anul trecut in luna iunie, amenzile date de ARBAC catre Apa Nova nu au putut fi incasate deoarece primarul Videanu nu a deschis un cont in care societatea franceza sa poata depune amenzile. Dupa ce, in sfarsit, contul a fost deschis, edilul a refuzat sa trimita o notificare oficiala societatii prin care sa-i ceara sa depuna amenzile in cont, pe motiv ca aceasta nu este de competenta sa. Asta in conditiile in care, conform prevederilor locale, Videanu trebuia sa faca notificarea. „Este o prostie. Nu trebuie eu trebuie sa fac respectiva notificare, ci Dorin Baleanu, seful comisiei de specialitate din cadrul Consiliului General. Asa spune in raportul Curtii de Conturi si in contractul de concesiune”, explica Videanu. Astfel, societatea franceza a invocat lipsa de procedura, iar banii nu au fost incasati nici pana astazi.

Integral in Gandul.