​​Întrebați ce partid ar alege să voteze dacă duminica viitoare ar fi alegeri, 20% dintre români au ales PNL. PSD se clasează în continuare pe prima poziție, cu 36%, în timp ce AUR a ajuns la 14%. Pe al patrulea loc se clasează USR, cu 8%.

PNLFoto: Facebook/ PNL Dolj

Sub pragul minim pentru intrarea în Parlament se află PMP (4%), Partidul Umanist social-liberal (4%) și Pro România (2%).

Sondajul CURS, realizat la nivel național în luna martie, relevă faptul că cei mai mulți români consideră că prețurile (21%) și războiul de la graniță (18%) sunt două dintre problemele ale României ce ar trebui adresate de stat. Pe plan personal, respondenții consideră că principalele neajunsuri sunt nivelul de trai (26%) și prețurile (22%).

Întrebați ce îi îngrijorează cel mai mult în legătură cu viitorul, 99% dintre participanții la sondaj au ales creșterea prețurilor la energie, urmată de cea la alimente (98%).

În ceea ce privește războiul din Ucraina, cei mai mulți români sunt de acord că România ar trebui să primească refugiați (81%), să trimită ajutor umanitar (79%) și să susțină sancțiunile decise în UE (68%). Totuși, 78% dintre respondenți consideră că țara noastră nu ar trebui să ajute Ucraina cu trupe.

Citește mai mult PeBloguri

​Articol susținut de PeBloguri