​​Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că proiectul de lege inițiat de social-democrați privind reluarea și finalizarea hidrocentralelor care au fost abandonate a fost adoptat miercuri de Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciolacu susține că introducerea acestei legi va determina România să nu mai piardă investițiile europene în sistemul energetic al țării. Printre centralele vizate se numără și cea de la Răstolnița și Valea Jiului.

Citiți mai jos postarea integrală a liderului PSD:

Proiectul #PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat astăzi în Parlament. Este absolut necesar să creștem rapid capacitatea energetică a României, mai ales a producției de energie ieftină și curată.

România nu își mai poate permite să piardă #investiții în energie de sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context când deficitul de energie a aruncat toate prețurile în aer.

Acest proiect permite să fie reluate și finalizate următoarele investiții majore:

Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;

Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.

Citește mai mult PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri