​​Înainte de discursul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în fața Parlamentului român, Marcel Ciolacu a vorbit în fața colegilor săi. Printre temele subliniate de liderul PSD se numără comunitatea etnică română din Ucraina, ajutorul oferit de societatea civilă refugiaților, dar și despre dorința ca Ucraina să câștige acest război.

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

Președintele Camerei Deputaților a subliniat faptul că un război reprezintă „o tragedie din care nimeni nu câștigă” și care „aduce doar moarte, suferință și destine distruse”. În această notă, Marcel Ciolacu a amintit de etnicii români care trăiesc pe teritoriul Ucrainei și „luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii”, conform Digi24.

„Tocmai acest lucru reprezintă cea mai sinceră expresie a legăturii profunde dintre națiunile noastre”, a mai spus liderul social-democraților.

Citiți mai jos discursul ținut de Marcel Ciolacu luni, 4 aprilie, cu ocazia adresării Parlamentului României de către președintele ucrainean, Volodimir Zelenski:

„Domnule președinte al Ucrainei, domnule președinte al Senatului, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor deputați, senatori, stimați membri ai Guvernului,

Începând cu 24 februarie ne confruntăm cu cea mai mare criză de securitate de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată, ilegală și neprovocată a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Ne alăturăm și de la această tribună vocilor care exprimă sprijinul ferm și de neclintit pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional.

Așa cum exprimam încă din data de 6 februarie, din declarația Parlamentului României privind situația din Ucraina, respingem cu hotărâre comportamentul iresponsabil al Rusiei și cerem încetarea imediată și necondiționată a acțiunii militare împotriva Ucrainei, precum și retragerea forțelor armate ruse, de pe întreg teritoriul acestei țări."

Citește articolul integral PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri