Miercuri, 19 aprilie, Parlamentul României a oferit vot favorabil mai multor măsuri de protecție socială, cuprinse în pachetul legislativ ”Sprijin pentru România”. Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a felicitat răspunsul parlamentarilor la inițiativa coaliției de guvernare de a introduce mai multe măsuri care să asigure stabilitatea economică a României.

Nicolae CiucaFoto: Captura Guvern

Într-o postare pe Facebook, prim-ministrul s-a declarat fericit de votul de astăzi din Parlament, când s-a decis majorarea la 22 lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială. Alte măsuri care au primit undă verde din partea legislativului se referă la obligativitatea asigurării banilor necesari pentru diverse nevoi personale.

Nicolae Ciucă a mai explicat că „aceste măsuri, prevăzute în pachetul «Sprijin pentru România», au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă”. „Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul «Sprijin pentru România» merge înspre măsuri sociale”, a mai spus premierul.

Anterior, acesta a explicat că pachetul de măsuri are scopul de a asigura „stabilitatea economică până la sfârşitul anului”, precum și crearea „premiselor pentru ca economia să se dezvolte”.

Citește mai mult PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri