Pagubele aduse Europei sunt dramatice - războiul din Ucraina este motivul prăbușirii monedei euro, a declarat pentru Nova TV profesorul de economie aplicată de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, prof. Steve Hanke, citează 24 Chasa.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sancțiunile împotriva Rusiei sunt de fapt un act sinucigaș pentru economiile europene. Europa a impus sancțiuni Rusiei și au afectat-o pe ea, dar au lovit economiile europene mult, mult mai rău. Pagubele aduse Europei sunt dramatice. Când avem un război în Europa, dolarul crește întotdeauna”, a mai spus prof. Hanke.

Potrivit acestuia, sancțiunile împotriva Rusiei sunt și motivul căderii guvernului din Bulgaria. Și a dat exemple cu alte țări europene. "Au fost alegeri în Franța și președintele Macron a suferit o pierdere grea. În momentul de față, el este slab, la fel și Scholz în Germania", a explicat profesorul.

Potrivit acestuia, sancțiunile impuse s-au transformat într-un cimitir politic. "Ceea ce trebuie să facă Europa este să oprească imediat războiul prin diplomație. Sancțiunile sunt stupide. Nu funcționează și nu au funcționat niciodată", a adăugat profesorul, citează Rador.