Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis joi după-amiază o reacție în legătură cu sentința de condamnare a celor implicați în amenințarea jurnalistei Emilia Șercan, potrivit Euractiv.ro.

Dan Carbunaru, purtator de cuvant GuvernFoto: Captura Guvern

Potrivit declarației, transmisă de Biroul de presă, Cărbunaru afirmă că "Guvernul României subliniază că libertatea presei trebuie protejată și niciun jurnalist nu poate fi amenințat, intimidat sau agresat, iar Constituția României garantează libertatea de exprimare, care este valoare de bază a unui stat democratic".

El a mai transmis că este șocantă gravitatea acestui caz, încheiat cu condamnarea celor implicați în amenințarea unui jurnalist de investigație.

"Instituțiile responsabile au datoria tragerii la răspundere a celor vinovați în toate investigațiile aflate în derulare. Oricine ajunge să comită astfel de fapte trebuie să răspundă în fața legii", a mai adăugat Dan Cărbunaru.

Jurnalista Emilia Șercan a făcut public, joi, mesajul prin care a fost amenințată cu moartea, în aprilie 2019, după ce a scris despre plagiatul rectorului de atunci al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Ea a publicat acest mesaj după ce instanța supremă a pronunțat joi decizia definitivă în acest dosar, fostul rector Adrian Iacob şi fostul prorector Petrică Mihail Marcoci fiind condamnați la câte 3 ani închisoare cu suspendare.