În ședința de Guvern ținută joi, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că sumele pentru concediile medicale au fost deblocate, acesta cerând ca banii să fie achitați. Un alt subiect aflat pe agenda Executivului a fost rambursarea TVA.

Nicolae CiucaFoto: Guvern, Facebook

„Doresc să subliniez un aspect pe care l-am agreat în coaliție și care este cât se poate de important: au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale și avem garanția că, până la finele anului, la următoarea rectificare, toate aceste sume să poată să fie asigurate fără să mai avem întârzieri în acest sens”, a spus premierul, Nicolae Ciucă.

În discuție a fost adusă și rambursarea TVA, sumele pe luna iulie fiind achitate în pofida faptului că „am plecat de la o valoare neasigurată în buget de peste două miliarde de lei”.

„Cred că este important să subliniem şi faptul că, pe baza deciziilor luate până în acest moment şi analizelor la nivelul Ministerului de Finanţe, am reuşit ca, la finele lunii iulie, să asigurăm rambursarea de TVA. Deşi am plecat de la o valoare neasigurată în buget de peste două miliarde de lei, în acest moment, rambursările de TVA pe luna iulie sunt achitate şi avem garanţia şi fondurile necesare pentru ca, în luna august, să fie plătite conform solicitărilor la nivelul ministerului”, a mai spus premierul, în deschiderea ședinței de joi.

Nu în ultimul rând, Nicolae Ciucă a subliniat că reușita este una importantă, întrucât „sunt ani mulţi de când nu s-a mai ajuns la un asemenea nivel de echilibrare în ceea ce priveşte rambursarea de TVA, dovadă că, în continuare, guvernul acordă atenţia cuvenită susţinerii mediului de afaceri”.

Citește mai mult PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri