• Arhiepiscopul rapit in Irak a fost gasit mort. Arhiepiscopul catolic, Paulos Faraj Rahho, a fost rapit intr-un orasel din nordul Irakului pe 29 februarie. Trupul acestuia a fost gasit miercuri, langa orasul Mosul, informeaza The Guardian. Episcopul de la Bagdad, Monsignor Shlemon Warduni, a fost contactat telefonic de rapitori, care i-au spus ca arhiepiscopul este mort, si i-au indicat locul in care se afla cadavrul.
  • Columbia ar putea recompensa asasinul lui Ivan Rios cu 2,5 milioane de dolari. Guvernul columbian intentioneaza sa-i dea 2,5 milioane de dolari drept recompensa luptatorului de gherila care l-a ucis pe Ivan Rios, comandantul sau, sustine The Independent. Ivan Rios este una dintre persoanele importante in cadrul Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), iar asasinarea sa reprezinta dovada faptului ca guvernul castiga lupta impotriva gruparii rebele. Insa, ideea de a-l recompensa pe criminalul acestuia, Pedro Pablo Montoya, a starnit numeroase controverse in Bogota. 
  • Fostul dictator irakian Saddam Hussein nu a avut legaturi cu reteaua terorista Al-Qaida, arata un studiu al Pentagonului, contrazicand unul dintre argumentele administratiei Bush, care a fundamentat razboiul din Irak, anunta The Guardian. Studiul Pentagonului, care a analizat peste 600.000 de documente  irakiene recuperate de trupele americane si britanice dupa rasturnarea lui Saddam Hussein in 2003, subliniaza ca nu a fost gasita nici o legatura directa intre dictatorul irakian si gruparea terorista condusa de Osama Bin Laden. Pentru a evita noi critici, Departamentul american al Apararii a incercat sa impiedice publicarea documentelor, iar Pentagonul a anulat conferinta de presa pe aceasta tema si a evitat postarea raportului pe Internet. Oficialii militari au precizat, insa, ca cei care sunt interesati de studiu vor primi copii prin e-mail.
  • Preotul polonez Michael Heller este castigatorul de anul acesta al Premiului Templeton, pentru lucrarea sa prin care demonstreaza cum poate fi dovedita existenta lui Dumnezeu cu ajutorul matematicii, noteaza TimesOnline. Distinctia este acordata de fundatia omonima pentru pentru contributii exceptionale in cercetarile stiintifice dedicate progresului spiritual al omenirii. Premiul Templeton este cea mai consistenta recompensa academica, depasind premiile Nobel, si a a carui valoare este de 820 000 de lire sterline. Prieten cu fostul papa Ioan Paul al II-lea, polonezul Michael Heller, in varsta de 72 de ani, este profesor la Facultatea de Filosofie a Academiei Pontificale de Teologie din Cracovia. El s-a specializat in formule complexe care fac posibila explicarea oricarei notiuni prin intermediul calculelor matematice.
  • Mahmoud Abbas acuza Israelul de epurare etnica, informeaza Associated Press. Presedintele palestinian Mahmoud Abbas a acuzat Israelul ca duce o campanie de "epurare etnica" in Ierusalimul de Est. La summitul Organizatiei Conferintei Islamice din Senegal, Abbas a afirmat ca taxele si diverse restrictii ii impiedica pe palestinieni sa-si construiasca locuinte in aceasta parte a orasului, izolandu-i de palestinienii din Cisiordania. Israelul a respins aceste acuzatii.
  • Un proiect european de cercetare a reusit sa construiasca un roi intreg de robotei, fiecare autonom si inteligent, dar care isi coordoneaza eforturile pentru a rezolva impreuna un singur scop, scrie Stiinta.info. Un astfel de scop ar putea fi evacuarea unei persoane ranite, trecerea peste un obstacol sau peste o groapa care este mai mare decat un singur robotel. In realizarea acestui roi de robotei, cercetatorii europeni s-au inspirat din functionarea unui roi de furnici.