*Prin PUZ-ul intocmit de Apele Romane si aprobat de municipalitatea din Constanta, este recunoscut dreptul de proprietate privata asupra trei portiuni de plaja

*Eforie Sud - modelul de succes pentru litoralul romanesc, care trebuie urmat de Mamaia

Statul a pierdut 0,15 hectare din plaja statiunii Mamaia, care are statut de patrimoniu national. Planul Urbanistic Zonal pentru Mamaia, intocmit de Diretia Apelor Dobrogea Litoral si aprobat joi de Consiliul Local Municipal Constanta, consfinteste dreptul de proprietate privata asupra a trei portiuni din domeniul public de interes national - in suprafata de 350, 540 si 560 mp - ce sunt situate la Cazino, Perla Majestic si Malibu. Plajele particulare au fost trecute initial din domeniul public in cel privat al Primariei Constanta, incalcandu-se legislatia de mediu. Cele trei plaje private vor putea fi oricand inchise si folosite dupa bunul plac al proprietarului, in virtutea dreptului de detinere garantat de Constitutie.

Dupa incrancenarea cu care s-au luptat pe statutul plajelor, „manevrantii” din administratia locala au ajuns astfel la un consens. Din “Perla litoralului”, Mamaia a fost catalogata de autorii PUZ-ului drept o “relicva a turismului in masa din anii ’60 - ‘70”, care trebuie sa adopte “tendinta de personalizare a sejurului in pensiuni si pavilioane, asa cum se practica la Eforie Sud”.

Integral in Gandul