Seful Guvernului sustine ca Romania isi va reduce dependenta energetica doar prin construirea unei centrale similare celei de la Cernavoda.

Premierul Tariceanu a declarat vineri, la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, ca Romania ar trebui sa se gindeasca la construirea unei noi centrale nucleare, si asta pentru ca terminarea ultimelor doua reactoare ale centralei deja existente de la Cernavoda nu asigura reducerea dependentei energetice a tarii.

"Adaug citeva lucruri care nu trebuie considerate nicidecum ca o divergenta de parere intre primul-ministru si presedinte, este o chestiune complementara. Unul dintre cele mai importante proiecte pentru Romania este Nabucco, dar totodata cred ca trebuie, la nivel national, sa ne continuam o politica energetica ce sa ne dea aceasta siguranta in viitor. Si, in acest sens, continuarea programului nuclear, nu numai prin construirea celor doua reactoare de la Cernavoda in completarea celor existente, ci si prin demararea proiectelor pentru construirea unei alte centrale nucleare, mi se pare ca ar fi un proiect extrem de necesar pentru Romania", a spus Tariceanu.

Integral in Cotidianul