Maradona si presedintele Boliviei vor sa joace fotbal in scopuri caritabile, informeaza BBC News. Celebrul fotbalist argentinian Diego Maradona si presedintele Boliviei, Evo Morales, intentioneaza sa joace impreuna un meci de fotbal in scopul de a aduna bani pentru miile de bolivieni ramasi fara locuinte in urma inundatiilor. Domnul Morales a afirmat ca Maradona este un simbol al integrarii Americii Latine. La randul lui, fostul capitan de echipa a descris drept "ridicola si rusinoasa" decizia FIFA de a se opune sustinerii competitiilor internationale de fotbal la mare altitudine.

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, a promis ca guvernul britanic va deschide o ampla ancheta asupra interventiei din Irak si consecintelor acesteia pentru 'a fi trase toate lectiile posibile', scrie cotidianul britanic The Independent. Printr-o scrisoare trimisa unui comitet de experti, liderul de la Londra a recunoscut faptul ca au fost comise erori de la demararea razboiului in urma cu cinci ani si in organizarea de dupa razboi, dar a subliniat insa ca nu este momentul potrivit pentru o investigatie imediata, in conditiile in care situatia din Irak ramane „fragila“.

SUA si Ungaria au semnat un memorandum de renuntare la obigativitatea vizelor, anunta Rador, citand Duna Tv. La Washington a fost semnat memorandumul americano-ungar cu privire la renuntarea la obligativitatea vizelor. Pe document si-au pus semnatura secretarul pentru securitate interna al SUA, Michael Chertoff, si ambasadorul Ungariei la Washington, Ferenc Somogyi. In cadrul unei ceremonii organizate la sediul Departamentului pentru Securitate Interna, Michael Chertoff a mai semnat astfel de memorandumuri cu reprezentantii Slovaciei si Lituaniei. Respectivul document stabileste acele principii de baza carora, propabil incepand din ianuarie 2009, se va introduce un sistem de calatorie in SUA fara viza a cetatenilor celor trei tari.

Suspectul rus de trafic de arme, Viktor Bout, "se declara nevinovat", noteaza Financial Times. Bout pretinde ca autoritatile thailandeze au incercat in mod ilegal sa-l oblige sa mearga in Statele Unite pentru proces, imediat dupa recenta sa arestare din Bangkok, a precizat luni avocatul sau. Viktor Bout - care a fost poreclit "comerciantul mortii" din cauza suspiciunilor ca ar fi furnizat arme care au alimentat unele dintre cele mai brutale conflicte din Africa - a fost arestat in urma cu doua saptamani intr-un hotel luxos din Bangkok, aparent in timp ce negocia un acord de furnizare de rachete si lansatoare pentru rebelii FARC din Columbia.

Gradinile suspendate pe acoperisurile cladirilor devin din ce in ce mai intalnite in marile centre urbane, ele prezentand atat avantaje pentru mediu, cat si avantaje economice, scrie Stiinta.info. Chicago, al treilea oras ca marime din SUA, este unul dintre pionierii in domeniu de pe continentul american. Ideea a fost preluata de la europeni acum sapte ani si a fost sustinuta financiar chiar de primaria orasului.

Un grup de chimisti de la Universitatea Northwestern a anuntat crearea unui nou material ca o posibila solutie la tratarea reziduurilor nucleare, anunta Stiinta.info. Materialul reuseste sa inlature strontiul dintr-o solutie bogata in sodiu, cu o concentratie similara celei existente in reziduurile radioactive lichide. Strontiu 90, o componenta importanta a deseurilor radioactive, este unul dintre cei mai periculosi produsi radioactivi obtinuti in urma fisiunii intr-un reactor nuclear.

Premierul Chinei se declara ingrijorat de rezultatele alegerilor generale organizate de autoritatile taiwaneze la sfarsitul acestei saptamani, scrie The Guardian. Seful executivului de la Beijing sustine ca pe langa referendumul pentru desemnarea viitorului presedinte al Taiwanului va fi organizata si o consultare populare privind o posibila integrare a insulei in structurile Nationilor Unite. Premierul chinez, Wen Jiabao se teme ca acest scrutin ar putea conduce la reinoirea pretentiilor de autonomie a Taiwanului.

Conducerea companiei Volkswagen isi propune sa invinga Toyata in cursa pentru ocuparea pozitiei de lider al pietei auto, informeaza Le Monde. Primul pas in atingerea acestui scop il constituie cedarea a 50% din pachetul de actiuni VW catre Porsche. Chiar si asa duelul germano-japonez se anunta unul dificil deorece Toyotaa vandut anul trecut peste noua milioane de unitati, in timp ce vanzarile VW au depasit cu putin sase milioane de unitati.

Premierul Chinei sustine ca detine informatii ca revolta izbucnita la Lhasa a fost provocata de « clica lui Dalai Lama », noteaza BBC News.. Oficialul de la Beijingl-a invitat peliderului spiritual al tibetanilor la masa negocierilor cerandu-i totodata sa renunte la pretentiile de autonomie ale regiuniiBilantul confruntarilor cu fortele de ordine se ridica deja la 13 morti. Tibetanii din exil sustin insa ca numarul persoanele care si-au pierdut viata depaseste 100. In replica Dalai Lama sustine ca nu are nicio legatura cu evenimentele de la Lhasa. Liderului spiritual al tibetanilor a mai precizat ca se va retrage din activitate daca violentelor vor deveni incontrolabile, relateaza Le Soir.

Esecul la alegerile locale inregistrat de UMP (Union pour un Mouvement Populaire), partidul lui Nicholas Sarkozy reorienteaza activitatea publica a presedintelui Frantei. Potrivit ziarului Financial Times consilierii personali l-au sfatuit pe Sarkozy sa adopte o atitudine discreta in perioada urmatoare