Investitorii de pe litoralul romanesc au luat-o inaintea strategiilor guvernamentale de dezvoltare a turismului. Fara tam-tamul politic specific, intre Mamaia si Navodari creste, vazand cu ochii, o noua statiune, Mamaia Nord, care are sanse sa devina un punct de atractie al litoralului romanesc.

Deja, numerosi politicieni sau oameni de afaceri au cumparat vile sau apartamente in zona.

Harta litoralului romanesc s-a modificat continuu in ultimii ani, mai ales in zona de nord. Practic, Mamaia si Navodari, pe cordonul dintre Marea Neagra si lacul Siutghiol, sunt acum strans unite. De-o parte si de alta a soselei care face legatura intre Mamaia si tabara de copii de la Navodari s-au ridicat blocuri de locuinte, complexuri hoteliere, vile private si cartiere de lux.

„Zona cunoaste o dezvoltare fabuloasa“

„Acum cativa ani, aici nu erau decat doua-trei campinguri. Acum, zona cunoaste o dezvoltare fabuloasa“, ne-a declarat Cristian Pandichi, directorul unei firme de constructii care a ridicat langa plaja din Navodari un bloc cu sase niveluri si are un altul in constructie.

Apartamentele sunt foarte mari, de la 113 la 160 de metri patrati, iar liftul „da“ direct in camera. Pretul pe metrul patrat pleaca de la 900 de euro si ajunge la 1.250 de euro. Chiar dupa barierele din capatul de nord al statiunii Mamaia au aparut peste noapte, aproape de malul marii, mai multe blocuri de locuinte cu aproape 400 de apartamente.

„Jumatate sunt gata si sunt deja cumparate cu preturi intre 950 si 1.400 de euro pe metrul patrat de constructie plus TVA“, spune investitorul Constantin Zelca. Apartamentele lui au intre 80 si 150 de metri patrati. Investitorii de la Navodari sunt privilegiati deoarece platesc taxe si impozite mai mici decat in Constanta, drept care aici se construiesc de zor unitati hoteliere cu grad de confort maxim, dar cu tarife de cazare mai mici decat in Mamaia.

Mai la sud de blocul in care are apartament si premierul Calin Popescu-Tariceanu, acelasi proprietar al hotelului Perla Majestic, Mohammad Murad, a ridicat sapte blocuri identice, de cate 7 etaje. Metrul patrat de constructie costa aici de la 1.250 la 1.500 de euro.

Evenimentul Zilei