Adevarul: Angajatii abonati la Orange pot fi urmariti prin mobil
Localizarea pe harta Romaniei a telefoanelor mobile Orange apartinand unei companii de catre „persoanele autorizate" din cadrul firmelor beneficiare este deja un serviciu functional, practicat la lumina zilei. Mai mult, potrivit chiar ofertei postate pe site-ul Orange, aplicatia ofera „posibilitatea vizualizarii unui traseu efectuat de utilizatorul terminalului mobil", chiar si intr-o perioada de timp!
Ce-ar fi daca, intr-o buna dimineata, cand vii binedispus la serviciu si nerabdator sa incepi o noua zi, te trezesti chemat la sef, care iti dezvaluie cu lux de amanunte cam pe unde te-ai plimbat aseara, dupa incheierea programului!?
Psihoza „spionitei" revine in forta la romani. Daca pana nu demult doar se credea ca orice persoana ar putea fi umarita prin intermediul telefonului mobil, acum un astfel de serviciu devine o certitudine. Si asta pentru ca operatorul de telefonie mobila Orange a lansat, de curand, chiar si pe propriul site, o interesanta oferta prin care orice angajator poate avea controlul total asupra propriilor salariati. Cu conditia ca acestia sa fie abonati la Orange, iar angajatorul sa fi obtinut si activat serviciul „Monitorizare flota"...
Produsul a fost conceput de catre Orange pentru companii, astfel incat acestea sa-si reduca costurile de administrare a comunicarii cu personalul aflat in teren, ceea ce ar duce la cresterea productivitatii – cel putin, asa reiese din textul promotiei Orange.
Parola pentru controlul angajatilor
Toate bune si frumoase, numai ca – fiind vorba despre urmarirea telefoanelor mobile – posibilitatea angajatorilor de a abuza de aceste date cu caracter personal devine mult mai mare decat in cazul binecunoscutelor echipamente de tip GPS pentru automobile. Practic, angajatorul poate sa-si urmareasca angajatii nu numai in timpul programului de lucru, ci si in afara acestuia.
Adevarul

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Cred ca e foarte nasol pentru unii agenti de vanzari si ii inteleg ca nu mai pot trage de timp... si pentru soferi (e mai simplu sa-i monitorizezi asa decat cu GPS pe masina)
Apropos, serviciul functioneaza la Orange de 1 an si ceva asa ca ne-am trezit cam tarziu...