• Premierul Frantei, Francois Fillon, a facut apel la revizuirea unei legi privind asa-numita "eutanasiere pasiva", solicitare inaintata dupa ce o femeie a fost gasita moarta dupa ce anterior i se refuzase eutanasierea la cerere, informeaza Euronews. Chantal Sebire, in varsta de 52 de ani, suferind de o boala incurabila rara, care i-a atacat nasul si sinusurile, i-a fost refuzata luni solicitarea de eutanasiere printr-o decizie a unei instante judecatoresti. Trupul neinsufletit al bolnavei a fost descoperit miercuri in apartamentul sau, cauza mortii nefiind inca determinata.
  • Ancheta privind moartea Printesei Diana a costat pana acum Marea Britanie aproape 7 milioane de lire sterline, anunta BBC News. Potrivit ultimelor informatii, facturile platite pentru cercetarea dovezilor se ridica la cel putin 3 milioane de lire sterline, iar ancheta derulata de politie la locul accidentului, in Paris, a costat peste 4 milioane de lire sterline. Ultima factura a anchetei va fi mult mai mare decat precedentele.
  • Pentru prima data de la declansarea evenimentelor din Tibet, China a recunoscut ca trupele sale au tras in demonstrantii tibetani care protestau impotriva autoritatilor de la Beijing. Agentia oficiala chineza Xinhua relateaza ca politistii chinezi au ranit duminica patru protestatari din regiunea Xichuan, in timp ce ultimul jurnalist occidental din capitala tibetana Lhasa a fost obligat sa plece. Beijingul a declarat ca demonstrantii au fost raniti in momentul in care politistii au fost obligati sa traga in multime pentru a se proteja, relateaza The Guardian.
  • SUA vrea ca NATO sa se implice mai mult in Afganistan, noteaza Associated Press. Vicepresedintele Statelor Unite, Dick Cheney, a declarat ca Washingtonul doreste o angajare puternica in Afganistan a membrilor NATO. Vorbind in cadrul vizitei intreprinse la Kabul, domnul Cheney a precizat ca toate statele libere sunt interesate de securitatea Afganistanului. Presedintele afgan, Hamid Karzai, a declarat insa ca nu va fi foarte curand Kabulul stapan pe securitatea tarii sale.
  • Deputata Fahmida Mirza a fost aleasa prima femeie-presedinte al parlamentului din Pakistan, informeaza TimesOnline. Mirza, medic in varsta de 52 de ani, a fost desemnata marti de Partidul Poporului Pakistanez (PPP), castigator al alegerilor din februarie, pentru a ocupa functia de presedinte al noului legislativ de la Islamabad. Membra a aceluiasi partid ca si fostul premier Benazir Bhutto, asasinata in decembrie anul trecut, Fahmida a obtinut 249 din cele 342 de sufragii exprimate de membrii parlamentului.
  • Pentru prima data, pe o planeta in afara sistemului nostru solar a fost descoperita materie organica, scrie Stiinta.info. In ultimii 10 ani s-au descoperit peste 200 de planete in afara sistemului nostru solar, adica planete care orbiteaza alte stele. Din acestea, cele mai multe sunt planete masive, gazoase (asemenea planetei Jupiter), orbitand foarte aproape de steaua lor. Studiind foarte atent o astfel de planeta asemenea lui Jupiter in alt sistem solar, oamenii de stiinta au descoperit anul trecut in atmosfera sa vapori de apa, iar recent molecule de gaz metan. Cu alte cuvinte, pentru prima data este confirmata prezenta de molecule organice pe o planeta din afara sistemului solar.