Dupa ce au spoliat sistemul energetic national prin contractele preferentiale de achizitionare a electricitatii ieftine produse de Hidroelectrica si revanzarea la preturi mult mai mari, baronii energiei si-au indreptat acum atentia catre centralele eoliene. Cu sprijinul sustinut al organizatiilor locale ale partidelor din care fac parte, "baietii destepti" au reusit sa monopolizeze cele mai bune campuri eoliene din Delta Dunarii. Acest lucru s-a intamplat in ciuda protestelor vehemente ale ecologistilor si ale satenilor care si-au pierdut izlazurile.

In Tulcea, primarii din mai multe localitati au fost obligati de sefii lor politici sa renunte la 25.000 ha de izlaz comunal pentru a pune in functiune morisca destinata "baietilor destepti".

Directia de urbanism a Consiliului Judetean Tulcea a eliberat, anul trecut si in primele doua luni ale acestui an, acestor companii si asociatilor lor un numar de 121 certificate de urbanism pentru realizarea parcurilor eoliene. Compania BlueLine Impex Bistrita- Nasaud, apropiata de liderul PD-L Ioan Oltean, a solicitat autorizatii pentru construirea a zeci de parcuri eoliene in vecinatatea localitatilor Valea Nucarilor, Bestepe, Nufaru, Agighiol, Baia si Casimcea.

Grupul de firme Green Energy, controlat de familia primarului orasului Piatra Neamt, va realiza zeci de parcuri eoliene in apropierea satelor Baia, Valea Nucarilor, Sarichioi, Ceamurlia de Jos, Jurilovca, Bestepe, Cerna. Energy Holding si asociatii sai locali au cumparat si concesionat suprafete mari de teren in localitatile Topolog, Mineri, Victoria, Nufaru, Casimcea, Murighiol, Garvan, Cerna. Lor li se adauga firma Ecoprod Energy, a liderilor PSD din Prahova, care a amplasat primele doua turbine eoliene in apropierea padurii Topolog.

Integral in Romania libera