In urma protestelor unor artisti prezenti pe site-ul galeriei londoneze Saatchi, sculptorul roman a fost retrogradat pentru a doua oara, ocupind momentan locul 23. Motivul retrogradarii il constituie faptul ca ziarul Cotidianul a promovat topul incurajandu-i pe cititori sa-l voteze pe Brancusi. Anterior si HotNews a publicat informatia ca Brancusi conduce in topul celor mai mari artisti ai secolului trecut indemnand cititorii sa voteze pe site-ul galeriei..

“Felicitari votantilor romani si Cotidianului, dar in urma unui numar de proteste ale unor artisti de pe site care cred ca acest lucru a distorsionat lista transformind-o in reflectie acurata a preferintelor lor, am decis sa il mutam pe Brancusi pe locul 20 pentru o crea o ierarhie echilibrata si mai corecta.” Asa suna mesajul postat de reprezentanti pe site-ul Galeriei Saatchi.

Protestele la adresa retrogradarii se tin insa lant pe site-ul Galeriei Saatchi, de la “Ce fel de vot este acesta?! Ce tot votam daca il tot scoateti de pe prima pozitie?!” pina la “De ce nu s-o fi gindit nimeni la asta?

Voteaza aici

Integral in Cotidianul