Strandul Tineretului ar putea fi salvat. Conform unor surse din cadrul Primariei Capitalei, planul urbanistic care permite firmelor lui Puiu Popoviciu sa construiasca un bloc de peste 100 de metri in baza sportiva a fost aprobat ilegal de consilierii generali in 2005, acesta neavand avizele necesare. “Comisia tehnica de urbanism nu a avizat nici favorabil, nici nefavorabil, in 2005, acest proiect.

Noi am dat doar un raspuns ca acolo nu se poate construi. Cu toate acestea, proiectul a fost votat de consilierii municipali, intr-o lista de 72 de alte PUZ-uri, avizate de comisie. Conform Legii urbanismului, avizul Comisiei tehnice de urbanism este obligatoriu si planul urbanistic nu ar fi trebuit aprobat in lipsa acestui act”, ne-a declarat Adrian Bold, arhitectul sef al Capitalei. De asemenea, surse din cadrul primariei spun ca proiectul a fost bagat in consiliu pe sest, intr-o lista data de Comisia tehnica de urbanism, dar care continea numai PUZ-urile avizate.

“Asa cum se poate observa pe site-ul primariei, la lista cu cele 72 de PUZ-uri, la numarul 68, adica PUZ-ul Primo Nebiola, cunoscut drept Strandul Tineretului, nu exista niciun numar de inregistrare, dat de Registratura primariei si nici suprafata terenului”, ne-a declarat un angajat al primariei. Ulterior, cand scandalul a devenit public, consilierii municipali au declarat ca, la vremea respectiva, avizul favorabil al Comisiei de urbanism nu era obligatoriu.

Paravanul legal a fost hotararea de consiliu numarul 66 pe 2005, din care reiese ca nu este obligatoriu avizul de la Comisia tehnica.

Integral in Gandul